marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Egiptul își dorește un control al populației

Egiptul își dorește un control al populației

Egiptul își dorește un control al populației. Al-Sissi a afirmat că „este nevoie de 400.000 de naşteri pe an” la populaţia de 105 milioane a Egiptului, iar în 2022 s-au înregistrat aproape 2,2 milioane de naşteri. Egiptul a depășit pragul de 100 de milioane de locuitori în 2020, conform hotnews.ro.

Al-Sissi a făcut comentariul imediat după ce ministrul sănătăţii şi populaţiei, Khaled Abdel Ghaffar, afirmase la o reuniune a oficialităţilor de la Cairo că „a face copii este o libertate totală”.

„Nu sunt de acord cu ideea dv. că a face copii ţine de libertatea totală. Să lăsăm libertatea unor oameni care ar putea să nu cunoască amploarea problemei? Până la urmă, preţul va fi plătit de toată societatea şi de statul egiptean”, a spus al-Sissi.

„Trebuie să organizăm această libertate, altfel va provoca o catastrofă”, a insistat el. Şeful statului egiptean, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istorie, a reamintit că Beijingul „a luat această decizie în 1968” şi abia în 2015 a permis tuturor familiilor să aibă al doilea copil.

După modelul din China…

După cum a menționat și președintele egiptean, China a renunțat la politica copilului unic în 2015. În 2021 a ridicat limita numărului de copii pe care îi poate avea o familie la 3, în loc de 2. În contextul în care a ajuns să se confrunte cu un declin demografic.

Anul trecut populația Chinei a scăzut pentru prima oară în ultimii 60 de ani. După ce în țara comunistă au fost înregistrate 9,56 milioane de naşteri. Ele nu au compensat cele 10,41 milioane de decese.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...