miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Emisiuni Ce bine ca ești Efectele convertirii unui musulman la creștinism

Efectele convertirii unui musulman la creștinism

Efectele convertirii unui musulman la creștinism asupra familiei. Loredana era creștin ortodoxă, iar Mohamad musulman. Datorită iubirii dintre ei nu au considerat a fi o problemă diferențele lor culturale, însă când a apărut primul copil s-au confruntat cu acestea din plin. Dumnezeu i-a schimbat viața Loredanei, prin care apoi a ajuns și la inima soțului ei. Din cauza convertirii lui Mohamad la creștinism, familia l-a dezmoștenit și nu i-a mai vorbit.

Despre creștinism si islam

Creștinismul și Islamul sunt două religii monoteiste ce au un strămoș comun, pe profetul Avraam ce promovează existenta unui singur creator al universului, numit Dumnezeu sau Allah (în limba arabă). Dumnezeu a trimis diverși profeți precum Adam, Noe, Avraam, Moise care să răspândească mesajul divin.

Originea conflictului dintre islam şi creştinism

Evenimentele politice cheie în problematica conflictului dintre islam şi creştinism sunt expansiunea arabă şi cruciadele. Deşi iniţial părea că cele două sunt conectate, iar cruciadele sunt o revanşă a Occidentului împotriva Orientului, noile studii arată că de fapt atât cucerirea arabă cât şi Cruciadele s-au născut independent şi erau provocate de realităţi sociale, economice şi politice punctuale din Arabia şi respectiv Vestul Europei. Expansiunea arabă a început în secolul VII d. Hr., odată cu moartea profetului Mahomed, cel care prin învăţătura sa dăduse naştere Islamului.

El este cel care a unificat prin cucerire cele două mari oraşe ale Peninsulei Arabice Mecca şi Medina. În 632 locul îi este luat de primul calif Abu Bakr, socrul şi unul dintre cei mai apropiaţi însoţitori ai lui Mahomed. Beduinii arabi nu erau convertiţi aşa că prima acţiune a califului a fost unificarea rapidă pe calea armelor a tuturor triburilor şi regiunilor. A urmat apoi un val de cuceriri. Siria şi Palestina, teritorii bizantine, creştine şi mozaice au căzut în mâinile arabilor. A urmat Egiptul, acolo unde inclusiv episcopii creştini copţi au deschis porţile războinicilor arabi. A fost cucerită Africa de Nord şi Persia. A urmat primul contact cu creştinii vestici. Războinicul Tariq i-a bătut pe vizigoţii din Spania în 711 şi a cucerit mare parte a teritoriului controlat de aceştia.

Efectele convertirii unui musulman la creștinism

În emisiunea ”Ce bine că ești” cu realizatoarea Ramona Dărvășan, invitații vorbesc despre aceste efecte și cum au reușit să le supraviețuiască:

Mohamad: Eu în 2009 l-am cunoscut pe Dumnezeu. Am vrut să explic familiei atunci însă parcă un vulcan a explodat. Au început multe vorbe, acuzații. Multe cuvinte care nu erau la locul lor la adresa mea sau la adresa soției. La un moment dat au început chiar să amenințe și cu moartea sau închisoare. Apoi ne-au dat afară din casă chiar dacă era târziu în noapte. Și astfel am fost dezmoștenit. 

Noi am plecat totuși că au fost bucuroși că nu s-au atins de noi. Pentru că eu cunosc cultura și ar fi putut ieși mult mai violentă situația. Dumnezeu ne-a scos cu un braț puternic din mijlocul lor. Opt ani de zile nu au vorbit cu mine. 

Aici poți urmări întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...