8.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Edwin Feulner, fondator Heritage Foundation: România trebuie să fie scutită de viza...

Edwin Feulner, fondator Heritage Foundation: România trebuie să fie scutită de viza pentru America

Edwin Feulner este președinte al Fundaţiei Memoriei Victimelor Comunismului şi este fost preşedinte și fondator al think tank-ului conservator Heritage Foundation. A consiliat de-a lungul carierei mai mulți preşedinţi americani și cunoaște foarte bine România și situația din zonă. Într-un interviu, Edwin Feulner dă asigurări că se numără printre americanii care consideră că România trebuie să intre în programul Visa Waiver, informează Digi24.

 

România nu se află într-un „cartier” neapărat prietenos în această zonă a Europei, iar americanilor ar trebui să li se reamintescă importanța relației strategice pe care o au cu românii, spune expertul.

„Când avem scutiri de viză pentru Polonia şi acum pentru Croaţia, ar trebui să avem un sistem de scutire de viză în vigoare pentru România. Chiar vreau să lucrez la asta când mă întorc la Washington, să văd ce pot face, mă refer la discuţii cu prietenii mei din guvern, să le spun: Hei, uitaţi-vă bine la situaţia asta, nu o lăsaţi pe altădată!”, promite Edwin Feulner.

”Legătura dintre România şi Statele Unite este puternică. Pe măsură ce această relaţie se consolidează, creşte şi numărul comentariilor dinspre partea care consideră că apropierea celor doi parteneri transatlantici este dăunătoare. Sunt oameni care încă trăiesc ancoraţi într-un trecut descris glorios de manuale de istorie denaturate şi aleg să nu privească prezentul aşa cum este.

Naţionalismul creşte, se confundă cu patriotismul şi cu ideile care acuză Occidentul de toate relele din lume. Nu există sisteme politice perfecte. Sunt însă regimuri care oferă libertate de dezvoltare pentru cetăţeni şi cele care le dictează oamenilor cum să trăiască, ce să creadă, ce să simtă şi faţă de cine, în numele unor cauze care nu au de fapt legătură cu poporul.

România a trecut prin comunism şi, deşi a scăpat de el de mai bine de 30 de ani, nu reuşeşte să se îndepărteze total de conceptul „înainte era mai bine”. Poate pare mai puţin important, dar contează să primim ajutor de la partenerul de încredere şi în acest tip de situaţii, ca să înţelegem mai bine diferenţele dintre ceea ce ne place să credem şi realitate”

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Mesajul spiritual transmis de către BOR studenților

Începerea unui nou an universitar reprezintă noi provocări pentru studenți și pentru cei care încep facultatea. Cu această ocazie, Biserica Ortodoxă Română transmite un...

Creștini omorâți prin înec în Uganda

Persecuția împotriva creștinilor continuă în Africa. De data aceasta un ultim comunicat vine din Uganda unde 5 creștini au murit prin înec. Aceștia au...

Maestrul Alexandru Arșinel a decedat

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București. Acesta se afla de o săptămână în...

Studiu nou descoperă abilitatea câinilor de a mirosi stresul oamenilor

Câinele este supradenumit cel mai bun prieten al omului. Este animalul de nădejde al celor care se decid să își mărească familia cu un...