8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Educația, principala victimă a pandemiei

Educația, principala victimă a pandemiei

Ecaterina Andronescu susține că principalele victime ale pandemiei sunt sistemul de învățământ și educația copiilor pentru că, în ultimul an, accesul copiilor la educație a fost greoi, iar metodele aplicate au fost, de cele mai multe ori, ineficiente.

 

Fostul ministru al Educației mai consideră și că vinovăția pentru situația de colaps în care se află Educația aparține lipsei de coordonare între membrii Guvernului, în mod special între Ministrul Sănătății și cel al Educației.

”Ministerul Sănătății a luat decizia închiderii școlilor fără să consulte ministrul Educației. Ministerele fac un pas în urmă când e vorba de consecințe, dar când vine vorba de decizie, nu”

Deciziile de digitalizare a sistemului de învățământ, din ultimul an, au avut un efect negativ asupra egalității de șanse și asupra egalității la învățământ a copiilor.

S-a creat o separare clară și dureroasă între cei care care au posibilități financiare mari și cei care abia își permit traiul de azi pe mâine.

Ecaterina Andronescu a analizat acestă situația în emisiunea ”LA ZI” cu Flori Stoian:

”Societatea românească este o societate polarizată social. Sunt familii cu resurse financiare uriașe și familii, multe dintre ele cu mai mulți copii, care în casă nu au decât un telefon și, de cele mai multe ori, nu e performant.

Am văzut o fetiță care stătea într-un copac pentru că doar acolo avea semnal. Din păcate școlile nu au avut niciodată suficient de multe resurse pentru a compensa polarizarea socială”, a afirmat fostul ministru al Educației.

 

Sourcea7tv


ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]