luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Educația, principala victimă a pandemiei

Educația, principala victimă a pandemiei

Ecaterina Andronescu susține că principalele victime ale pandemiei sunt sistemul de învățământ și educația copiilor pentru că, în ultimul an, accesul copiilor la educație a fost greoi, iar metodele aplicate au fost, de cele mai multe ori, ineficiente.

 

Fostul ministru al Educației mai consideră și că vinovăția pentru situația de colaps în care se află Educația aparține lipsei de coordonare între membrii Guvernului, în mod special între Ministrul Sănătății și cel al Educației.

”Ministerul Sănătății a luat decizia închiderii școlilor fără să consulte ministrul Educației. Ministerele fac un pas în urmă când e vorba de consecințe, dar când vine vorba de decizie, nu”

Deciziile de digitalizare a sistemului de învățământ, din ultimul an, au avut un efect negativ asupra egalității de șanse și asupra egalității la învățământ a copiilor.

S-a creat o separare clară și dureroasă între cei care care au posibilități financiare mari și cei care abia își permit traiul de azi pe mâine.

Ecaterina Andronescu a analizat acestă situația în emisiunea ”LA ZI” cu Flori Stoian:

”Societatea românească este o societate polarizată social. Sunt familii cu resurse financiare uriașe și familii, multe dintre ele cu mai mulți copii, care în casă nu au decât un telefon și, de cele mai multe ori, nu e performant.

Am văzut o fetiță care stătea într-un copac pentru că doar acolo avea semnal. Din păcate școlile nu au avut niciodată suficient de multe resurse pentru a compensa polarizarea socială”, a afirmat fostul ministru al Educației.

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...