8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Educația, principala victimă a pandemiei

Educația, principala victimă a pandemiei

Ecaterina Andronescu susține că principalele victime ale pandemiei sunt sistemul de învățământ și educația copiilor pentru că, în ultimul an, accesul copiilor la educație a fost greoi, iar metodele aplicate au fost, de cele mai multe ori, ineficiente.

 

Fostul ministru al Educației mai consideră și că vinovăția pentru situația de colaps în care se află Educația aparține lipsei de coordonare între membrii Guvernului, în mod special între Ministrul Sănătății și cel al Educației.

”Ministerul Sănătății a luat decizia închiderii școlilor fără să consulte ministrul Educației. Ministerele fac un pas în urmă când e vorba de consecințe, dar când vine vorba de decizie, nu”

Deciziile de digitalizare a sistemului de învățământ, din ultimul an, au avut un efect negativ asupra egalității de șanse și asupra egalității la învățământ a copiilor.

S-a creat o separare clară și dureroasă între cei care care au posibilități financiare mari și cei care abia își permit traiul de azi pe mâine.

Ecaterina Andronescu a analizat acestă situația în emisiunea ”LA ZI” cu Flori Stoian:

”Societatea românească este o societate polarizată social. Sunt familii cu resurse financiare uriașe și familii, multe dintre ele cu mai mulți copii, care în casă nu au decât un telefon și, de cele mai multe ori, nu e performant.

Am văzut o fetiță care stătea într-un copac pentru că doar acolo avea semnal. Din păcate școlile nu au avut niciodată suficient de multe resurse pentru a compensa polarizarea socială”, a afirmat fostul ministru al Educației.

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?