8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Familie Educația juridică, obligatorie în școli – ”Fii avocat în școala ta!”

Educația juridică, obligatorie în școli – ”Fii avocat în școala ta!”

Sunt 3 milioane de copii, la nivel preuniversitar, în România: o masă de tineri expuși unor fapte ce pot atrage sancțiuni penale, în acord cu vârsta și discernământul lor în formare. În acest context, Uniunea Națională a Barourilor din România promovează un important proiect la nivel național, având convingerea că educația juridică este mai mult decât oricând necesară tinerilor, în evoluția lor ca viitori membri ai societății.

 

”Fii avocat în școala ta este un proiect care își propune să provoace mintea tinerilor, să-i scoată din zona de confort pentru ca ei să-și pună întrebări.

Ne dorim să le transmitem acestora faptul că libertăți fundamentale, născute din revoluții, cum este libertatea de expresie și de opinie, pot avea reversuri fatale ca pornografia sau extremismul.

Or, soluția magică se află în ei și în felul în care percep realitățile din jurul lor”, au declarat reprezentanții Uniunii Barourilor din România.

În emisiunea „Prin Tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, Silvana Racoviceanu, avocat în Baroul București și consilier UNBR, responsabilă pentru implementarea proiectului în București, Ilfov și Teleorman, a spus că deja 1000 de avocați s-au înscris în program pentru a merge în peste 700 de școli și a le oferi tinerilor educație juridică.

În exclusivitate, în aceeași emisiune, într-o conversație cu avocat Ion Dragne, Decanul Baroului București, Silvana Racoviceanu a declarat că, în acest moment, se lucrează împreuna cu INPPA la un modul de pregătire psihopedagogică a avocaților pentru ca elevii să beneficieze de un învățământ la standarde europene.

Pentru a urmări întreaga emisiune, click pe link:


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...