miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Emisiuni Comorile înțelepciunii EDUARD CLAUDIU MOISĂ - de la MILIONAR la MISIONAR

EDUARD CLAUDIU MOISĂ – de la MILIONAR la MISIONAR

Eduard Claudiu Moisă lucrează împreună cu familia pentru sufletele rătăcite în animismul cambodgian. Claudiu este un prieten al televiziunii A7TV, el fiind invitatul Narcisei Ispas în platoul emisiunii Comorile Înțelepciunii și al lui Cornel Dărvășan la Știrea cea Bună.

 

Claudiu și Cristina duceau o viață bună în Spania. Chiar foarte bună dacă înțelegem contextul: familie tânără, credincioasă, statut de invidiat și perspectivă de milioane. La propriu. Claudiu lucra pentru al doilea cel mai bogat om din lume și era foarte prosper financiar. Slujba sa necesita adesea călătorii în care i se permitea să cheltuiască până la 12000 de euro pe zi (în interes de serviciu, evident).

Pentru că erau oameni cu temere de Dumnezeu, Claudiu și Cristina se rugau pentru că Domnul să le descopere o cale prin care să facă mai multe pentru El.

Susțineau financiar misionari, se implicau în lucrările comunității religioase dar parcă nu era de ajuns.

În timp ce ei erau preocupați de acest gând, lui Claudiu i se propune un alt statut la serviciu. Această nouă poziție i-ar fi asigurat un salariu anual de 3 milioane euro la pachet cu delegații foarte dese – pe scurt, familia i-ar fi fost pusă în pericol. De unde știm asta?

Pentru Claudiu nu a fost deloc greu să observe prețul pe care colegii săi îl plătiseră. Cei mai mulți nu mai aveau familii pentru că stilul lor de viață nu le permitea… Și deși promovarea aceasta ar fi putut să arate ca o reală binecuvântare (câte misiuni nu poți susține dacă deții mijloacele financiare necesare, nu?), Claudiu și Cristina au decis să nu muște momeala. Era doar o binecuvântare deghizată.

Au renunțat la viața de huzur promisă și au decis ca ei înșiși să se investească în misiune.

Și au plecat. Interesant este că în perioada în care au decis să nu mai lucreze pentru bani ci pentru Dumnezeu, au primit o extra binecuvântare: copilul după care tânjiseră 10 ani. Astfel primul lor băiat s-a născut în India.

După un an de lucrare în India, drumurile li s-au închis și au căutat o soluție. Nu a trecut multă vreme și a venit răspunsul.

Într-o călătorie, tot cu scop misionar, aflați la granița dintre Tailanda și Cambodgia, au știut că poporul kmer reprezintă câmpul lor de misiune. Și acolo au rămas.

Deși cambodgienii se declară a fi budiști, practică animismul la scară largă. Spiritele rele chinuie sărmanele suflete suferinde. Cambodgienii, încă trăgând ponoasele „epurării” din timpul comunismului, sunt oameni supuși duhului de frică.

Deși sunt oameni foarte muncitori, nu au încredere în ei înșiși căutând rezolvarea problemelor la fel de fel de duhuri care odată invitate în viața individului, nu mai pleacă. Realitatea demonică este foarte palpabilă, oamenilor fiindu-le foarte facil accesul la „ajutor” malefic.

Pentru un cambodgian de rând, soluțiile problemelor sale (găsirea persoanei potrivite pentru căsătorie, de a primi ajutor la un examen sau la o problemă de sănătate, etc) se află în mâinile duhurilor care, pentru mici taxe, sunt chemate în ajutor.

Știi vorba aceea: îi dai diavolului un deget și-ți ia toată mâna? Odată intrat pe teritoriul celui rău, omul este chinuit și viața îi devine o adevărată povară care-l împinge către sinucidere.

Nu e nici o noutate că aceasta este metoda de lucru a celui rău. Noutatea pentru noi constă în manifestarea agresivă, pe față, a duhurilor răutății.

Cambodgia este o țară din lumea a treia. Sărăcia este ușor de observat la fiecare pas. Și un misionar știe că înainte de a predica evanghelia sufletelor rătăcite, trebuie să le împlinească nevoile de bază.

Așadar, peștele și pâinea sunt asigurate prima dată. Apoi educația necesară obținerii unor rezultate mai bune în toate activitățile.

Deși cambodgienii sunt foarte harnici, parcă împlinesc cuvântul biblic:

„Semănați mult, și strângeți puțin, mâncați, și tot nu vă săturați, beți, și tot nu va potoliți setea, vă îmbrăcați, și tot nu vă este cald; și cine câștigă o simbrie o pune într-o pungă spartă!” (Hagai 1:6)

Este nevoie de oameni care să le predea principiile biblice de viețuire și binecuvântarea urmează. De aceea Claudiu și Cristina împreună cu copiii lor, acum în număr de trei (și încă unul pe drum :)) au ales să locuiască printre cambodgieni și să-i ajute să ducă o viață mai bună.

Aceasta este esența Evangheliei: creșterea calității vieții. Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică! El dorește ca noi să fim liberi să facem binele și să ne bucurăm de toate binecuvântările Sale.

Lucrarea pe care familia Moisă și-a asumat-o s-a extins și există deja proiecte pentru alte câteva țări asiatice. Nu ei își fac planuri, ci Dumnezeu le deschide noi ocazii de slujire. Au ajuns deja cu Evanghelia în India, Laos, Vietnam, Myanmar, Bangladesh, Indonezia, Malayezia și astfel peste 3000 persoane au primit botezul.

Cel mai frumos lucru, însă, ce ți se poate întâmpla ca misionar, dincolo de binecuvântarea celor pentru care lucrezi, este să observi modul în care Dumnezeu te transformă.

Pentru că atunci când îi binecuvânți pe alții, te binecuvânți pe tine. Claudiu și Cristina se declară a fi oameni fericiți. Familia le-a fost îmbogățită cu cele mai frumoase daruri – copilașii lor, și se află acolo unde trebuie, în planul Domnului pentru ei.

Întrebarea care ar trebui să frământe orice suflet credincios este „Doamne, care este misiunea Ta pentru mine? Unde vrei Tu să slujesc?”

Este timpul pentru rugăciune și acțiune. Dumnezeu dorește să pună capăt păcatului dar așteaptă secerători.

„Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii! Rugați, dar, pe Domnul secerișului să scoată ucrători la secerișul Său.” Luca 10:2

Poate că unul dintre lucrători ești chiar tu!

Cum să pleci din confortul european în lumea a treia, cum se manifestă puterea lui Dumnezeu în întunecata lume a spiritelor, cum e să trăiești de mână cu Dumnezeu bucuria salvării multora poți afla urmărind emisiunile Știrea cea Bună cu Cornel Dărvășan și Comorile Înțelepciunii cu Narcisa Ispas.

 

 

Un articol de Narcisa Ispas

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...