8.5 C
București
vineri, 5 iunie 2020
Acasă Articole Eduard Andrei Pletea: ”Am început kinetoterapia în momentul în care am început...

Eduard Andrei Pletea: ”Am început kinetoterapia în momentul în care am început să mă descompun”

Luni, la MATIN A7, colegul nostru Fabien Bevis l-a avut invitat pe Eduard Andrei Pletea, membru în boardul APAN – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative.

 

APAN reprezintă și apără drepturile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative în România.

Misiunea APAN este să ofere acces la informații inovatoare, să educe toate părțile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative și să îmbunătățească / faciliteze accesul echitabil la tratament și terapii de înaltă calitate, pentru îmbunătățirea calității vieții.

APAN își dorește să devină principala voce a persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative din România și să se asigure că pacienții au o voce puternică în stabilirea propriilor obiective și priorități.

APAN are un scop umanitar și mobilizator al persoanelor afectate de bolile neurodegenerative sau celor care au membri ai familiei cu astfel de boli, în vederea asistării și promovării unei mișcări care sa atragă atenția și să coalizeze orice persoane și instituții în vederea identificării de tratamente pentru bolile neurodegenerative.

Aceste acțiuni vor duce la creșterea calității vieții persoanelor afectate de aceste boli și vor asigura informațiile necesare pentru accesul la servicii de calitate.

Pe perioada pandemiei de COVID-19, una din restricții a fost cea legată de ieșirile din casă a românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Edi suferă de scleroză multiplă. Obișnuia să meargă la bazin de două ori pe săptămână. În prezent, statul nu îi ajută pe acești pacienți să facă acest tip de recuperare în bazin, bolnavii de scleroză multiplă fiind nevoiți să-și plătească ședințele de înot și antrenorul personal.

Sursa facebook

Edi a preferat să scoată bani din buzunar și să meargă la înot, pentru că a constatat că-i face bine acest sport.

,,Îmi era de foarte mare ajutor atât pentru mobilitate,cât și pentru coordonare și făceam bineînțeles în bazin exerciții de flexibilitate pentru mușchi.
Chiar aveam și gantere, făceam exerciții cu ele în apă”, spunea Edi.

Sursa facebook

,,Eu am început kinetoterapia în momentul în care am început să mă descompun.

Abia atunci am recunoscut că am nevoie de kinetoterapie când am pierdut senzorial pe mâna stângă și atunci automat kinetoterapia a venit în sprijinul meu și m-a ajutat în sensul de a îmbunătăți sensibilitatea și de-a reuși să îmi fac mai bună coordonarea.

Dacă mă pui să ies pe stradă acum îmi este dificil. Una e să ai un exercițiu zilnic, să poți să mergi, să poți să faci lucrurile pe care de obicei le faci și alta este să ai o pauză de două -trei săptămâni, este foarte greu să intri în ritm după aceea din nou”, mărturisea Edi pentru telemedicina.ro

sursa Facebook

Mai multe despre Eduard, dar și despre proiectele în care este implicat, aflați urmărind emisiunea MATIN A7 cu Fabien Bevis.

https://www.youtube.com/watch?v=s1Qp4Gch_VA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

George Floyd – ultimele 20 de minute de viață

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd, afro-americanul omorât prin sufocare de polițiști, au fost reconstituite de procurorii americani. Cei patru polițiști care...

Focare de poluare în Portul Constanța

Un adevărat dezastru ecologic în Portul Constanța! Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet a povestit pe pagina sa de Facebook că a găsit,...

5 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe data de 5 iunie aniversăm Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea...

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte...

COMENTARII RECENTE