8.5 C
București
miercuri, 30 septembrie 2020
Acasă Articole Eduard Andrei Pletea: ”Am început kinetoterapia în momentul în care am început...

Eduard Andrei Pletea: ”Am început kinetoterapia în momentul în care am început să mă descompun”

Luni, la MATIN A7, colegul nostru Fabien Bevis l-a avut invitat pe Eduard Andrei Pletea, membru în boardul APAN – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative.

 

APAN reprezintă și apără drepturile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative în România.

Misiunea APAN este să ofere acces la informații inovatoare, să educe toate părțile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative și să îmbunătățească / faciliteze accesul echitabil la tratament și terapii de înaltă calitate, pentru îmbunătățirea calității vieții.

APAN își dorește să devină principala voce a persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative din România și să se asigure că pacienții au o voce puternică în stabilirea propriilor obiective și priorități.

APAN are un scop umanitar și mobilizator al persoanelor afectate de bolile neurodegenerative sau celor care au membri ai familiei cu astfel de boli, în vederea asistării și promovării unei mișcări care sa atragă atenția și să coalizeze orice persoane și instituții în vederea identificării de tratamente pentru bolile neurodegenerative.

Aceste acțiuni vor duce la creșterea calității vieții persoanelor afectate de aceste boli și vor asigura informațiile necesare pentru accesul la servicii de calitate.

Pe perioada pandemiei de COVID-19, una din restricții a fost cea legată de ieșirile din casă a românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Edi suferă de scleroză multiplă. Obișnuia să meargă la bazin de două ori pe săptămână. În prezent, statul nu îi ajută pe acești pacienți să facă acest tip de recuperare în bazin, bolnavii de scleroză multiplă fiind nevoiți să-și plătească ședințele de înot și antrenorul personal.

Sursa facebook

Edi a preferat să scoată bani din buzunar și să meargă la înot, pentru că a constatat că-i face bine acest sport.

,,Îmi era de foarte mare ajutor atât pentru mobilitate,cât și pentru coordonare și făceam bineînțeles în bazin exerciții de flexibilitate pentru mușchi.
Chiar aveam și gantere, făceam exerciții cu ele în apă”, spunea Edi.

Sursa facebook

,,Eu am început kinetoterapia în momentul în care am început să mă descompun.

Abia atunci am recunoscut că am nevoie de kinetoterapie când am pierdut senzorial pe mâna stângă și atunci automat kinetoterapia a venit în sprijinul meu și m-a ajutat în sensul de a îmbunătăți sensibilitatea și de-a reuși să îmi fac mai bună coordonarea.

Dacă mă pui să ies pe stradă acum îmi este dificil. Una e să ai un exercițiu zilnic, să poți să mergi, să poți să faci lucrurile pe care de obicei le faci și alta este să ai o pauză de două -trei săptămâni, este foarte greu să intri în ritm după aceea din nou”, mărturisea Edi pentru telemedicina.ro

sursa Facebook

Mai multe despre Eduard, dar și despre proiectele în care este implicat, aflați urmărind emisiunea MATIN A7 cu Fabien Bevis.

https://www.youtube.com/watch?v=s1Qp4Gch_VA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Slovacia și Cehia se pregătesc pentru revenirea la starea de urgență

În această săptămână, Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, premierii...

Ce se va întâmpla, la iarnă, cu căldura și apa caldă în București?

Nicușor Dan, noul primar ales al Bucureștiului, a declarat, luni seară, că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte, foarte multe” care vor...

Incendiile din California mistuie tot în calea lor. Trei noi victime și peste 50.000 oameni evacuați

Noi victime în nordul Californiei din cauza incendiilor - trei persoane au murit, iar peste 50.000 au fost evacuate după ce vântul puternic a...

29 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Mondială a inimii - În calendarul zilelor internaţionale, 29 septembrie este dedicată inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. Anual, acestea fac...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?