joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate EDIȚIE SPECIALĂ: Românii trăiesc într-un stat criminal?

EDIȚIE SPECIALĂ: Românii trăiesc într-un stat criminal?

În cadrul Ediției Speciale difuzate pe data de 8 februarie, Flori Stoian s-a antrenat în a ne satisface curiozitățile cu privire la incendiile repetate din spitalele de stat, otrăvirea ministrului Doina Pană, dar și noile ipoteze din dosarul morții Mădălinei Manole.

 

”Cât de sigură este viața în România? Trăiesc românii într-un stat criminal?” sunt întrebările la care Flori Stoian și invitații săi au încercat să găsească răspunsurile.

Av. Artin Sarchizian

Avocatul Artin Sarchizian – care este în același timp președintele Asociației Române pentru Drepturile Omului – amintește că multe dintre incendii s-au produs în spații publice.

El justifică relevanța încadrării tragediilor în acest spațiu prin însemnătatea juridică a termenului ”public” întrucât este pus accentul pe responsabilitate și culpă.

”Este vorba despre o greșeală sau despre un dezinteres?”

Avocatul este de părere că dacă s-ar fi luat măsuri concrete după tragedia Colectiv, lucrurile ar fi stat în prezent altfel, iar astfel de ”accidente” nu s-ar mai fi produs.

Discuția se extinde până la comportamentele Statului cu privire la construcția autostrăzilor promise și alte situații care favorizează accidentele și atrag tragediile care ne marchează ca și popor.

”După ce s-a întâmplat la Piatra Neamț mă gândeam că se vor lua măsuri, credeam cu tărie că infrastructura sanitară va fi remediată”, declară Artin Sarchizian.

Mihaela Brooks

O altă invitată a ediției speciale este Mihaela Brooks, analist de investigații criminale, care aduce completări în ceea ce privește cazul de la Spitalul Matei Balș în comparație cu cazul clubului Colectiv unde și-au pierdut viața peste 60 de oameni.

Francisc Doboș

Francisc Doboș, preot romano-catolic, ne dezvăluie ce sentimente trezesc știrile negative în cel care privește micile ecrane. Acesta este de părere că nici cei de acasă nu devin neapărat mai implicați.

”Cel de acasă înjură clasa politică”, dar în fond nu ajută la nimic în ansamblu.

”Susținem toți acest stat corupt, stat corupt care suntem și noi înăuntru, ci nu doar cei din vârf”.

”Corupția este precum un șarpe care își mușcă singur coada”, afirmă Francisc Doboș din poziția de reprezentant spiritual, confirmând că el este perfect conștient de datoria lui de a responsabiliza cetățeanul.

Cum prevenim alte tragedii? Dacă ați devenit curioși, vă invit să accesați link-ul următor:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...