vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Emisiuni La zi Ecaterina Andronescu, reacție la modificarea structurii anului școlar

Ecaterina Andronescu, reacție la modificarea structurii anului școlar

Sorin Cîmpeanu a anunțat, zilele trecute, modificări în ceea ce privește structura anului școlar, iar printre cele mai dezbătute modificări sunt eliminarea obligativității tezelor și la mediile semestriale. Anul școlar se va încheia cu o singură medie generală.

Acesta susține că în acest fel profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Această evaluare este compusă prin sistemul N+3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină.

Spre exemplu, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitata Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației, oferă o reacție cu privire la aceste modificări și dacă acestea sunt benefice sau nu.

”Deocamdată nu am văzut decât vorbindu-se despre schimbări dar nu despre consecințele pe care aceste schimbări le-ar putea avea.

Și ca să mă explic, de exemplu, ce era o teză? O teză era momentul din semestru în care profesorul, titularul de discipline, oarecum esențializa capitolele parcurse, iar elevul era obligat să le fixeze, învățându-le încă o dată.

 

Nu cred că era un lucru rău. Ca urmare, doar să spui că scot tezele fără să explici ce pun în locul lor în așa fel încât să te asiguri că la baza formării competențelor au existat acumulările în cunoaștere absolut necesare, mi se pare cel puțin riscant.

Eu nu cred că școala românească avea neapărat de aceste schimbări acum”, a declarat aceasta.

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...