miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Familie Ecaterina Andronescu ia apărarea ministrului Educației: "Nu ministrul face subiectele!"

Ecaterina Andronescu ia apărarea ministrului Educației: „Nu ministrul face subiectele!”

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, s-a arătat extrem de îngrijorată de situația nefericita a elevilor din mediul rural, la evaluarea națională, în emisiunea „LA ZI” cu Flori Stoian.

 

„Când m-am uitat pe rezultate, primul lucru care mi-a atras atenția a fost ponderea foarte mică a promovaților din mediul rural, a absolvenților de gimnaziu din mediul rural.

Pornesc de la ideea că noi suntem în interiorul învățământului obligatoriu! Ceea ce înseamnă că toți absolvenții de clasa a VIII a trebuie să își continue planul de învățare, fie în școlile profesionale, fie în licee.
37 la suta din elevii din mediul rural nu au promovat examenul de evaluare națională”

Totodată, Andronescu a luat apărarea actualului ministru al Educației, pasând vina pentru rezultatele slabe, de la Evaluarea Națională de anul acesta, spre cei care au făcut subiectele.

„Toată lumea se uita la ministru. Dar nu ministrul nu face subiectele. De câte ori am fost la minister nu am cunoscut nici măcar odată subiectele. Fiindcă am cerut ca o singură persoană să știe subiectele și acea persoană să fie responsabilă dacă subiectele se difuzează sau nu.

Ca urmare, mă refer la cei din structura care organizează aceste subiecte, respectiv Centrul Național de Evaluare și Organizare, care cred că trebuie să aibă principala grijă de a echilibra subiectele cu situația pe care o au copiii, iar situația de anul acesta, cu pandemia, nu a fost una care să îl pună pe copil în situația în care să aibă cele mai potrivite rezultate. Prin urmare, aici m-aș fi uitat eu puțin”

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...