8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Familie Ecaterina Andronescu ia apărarea ministrului Educației: "Nu ministrul face subiectele!"

Ecaterina Andronescu ia apărarea ministrului Educației: “Nu ministrul face subiectele!”

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, s-a arătat extrem de îngrijorată de situația nefericita a elevilor din mediul rural, la evaluarea națională, în emisiunea “LA ZI” cu Flori Stoian.

 

“Când m-am uitat pe rezultate, primul lucru care mi-a atras atenția a fost ponderea foarte mică a promovaților din mediul rural, a absolvenților de gimnaziu din mediul rural.

Pornesc de la ideea că noi suntem în interiorul învățământului obligatoriu! Ceea ce înseamnă că toți absolvenții de clasa a VIII a trebuie să își continue planul de învățare, fie în școlile profesionale, fie în licee.
37 la suta din elevii din mediul rural nu au promovat examenul de evaluare națională”

Totodată, Andronescu a luat apărarea actualului ministru al Educației, pasând vina pentru rezultatele slabe, de la Evaluarea Națională de anul acesta, spre cei care au făcut subiectele.

“Toată lumea se uita la ministru. Dar nu ministrul nu face subiectele. De câte ori am fost la minister nu am cunoscut nici măcar odată subiectele. Fiindcă am cerut ca o singură persoană să știe subiectele și acea persoană să fie responsabilă dacă subiectele se difuzează sau nu.

Ca urmare, mă refer la cei din structura care organizează aceste subiecte, respectiv Centrul Național de Evaluare și Organizare, care cred că trebuie să aibă principala grijă de a echilibra subiectele cu situația pe care o au copiii, iar situația de anul acesta, cu pandemia, nu a fost una care să îl pună pe copil în situația în care să aibă cele mai potrivite rezultate. Prin urmare, aici m-aș fi uitat eu puțin”

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...