8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate După modelul administrației Trump, Polonia anunță construirea unui zid

După modelul administrației Trump, Polonia anunță construirea unui zid

“Polonia va construi un gard de-a lungul frontierei sale cu Belarus, a anunţat luni ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, în scopul stopării migranţilor care în acest an au venit în număr mare dinspre teritoriul belarus”, informează Digi24.

 

Această țară împreună cu Lituania și Letonia au raportat o creștere semnificativă a numărului de imigranți ce sosesc și se stabilesc aici prin diverse metode legale sau ilegale.

Majoritatea dintre ei vin din Belarus, iar președintele Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, este acuzat că prin această acțiune de a-și trimite oameni peste graniță este o metodă de a pune presiune pe UE pentru a ridica sancțiunile economice care i-au fost impuse.

„Un nou gard, cu o înălţime de 2,5 metri, va fi construit la frontiera cu Belarus”, a scris ministrul Mariusz Blaszczak pe Twitter. El a adăugat că la graniţă vor fi desfăşuraţi militari suplimentari pentru a ajuta poliţia de frontieră, potrivit Reuters.

Guvernul polonez a fost criticat dur pentru această decizie de către organizațiile pentru drepturile omului deoarece în momentul de față mai multe grupuri de persoane sunt blocate la graniță.

Explicația celor de la Varșovia nu a întârziat să apară în conflictul care s-a produs. „Aceştia nu sunt refugiaţi, ei sunt migranţi economici aduşi de guvernul belarus”, a explicat Marcin Przydacz, adjunct al ministrului de Externe polonez.

Însă ONG-urile ripostează susținând că aceste grupuri de oameni au parte de un tratament necorespunzător și inadecvat din partea Poloniei.

„Situaţia este oribilă şi nu am niciun dubiu că aceşti oameni se confruntă cu tratament inuman, degradant, crud şi, în unele cazuri, trebuie să o spunem clar: avem de-a face cu tortură”, a declarat Mikolaj Pietrzak, un avocat care îi reprezintă pe migranţi.

Săptămâna trecută, UE a acuzat Belarusul de efectuarea „unui atac direct” prin trecerea solicitanţilor de azil peste frontiera sa şi, îngrijorate de perspectiva unui val de migranţi afgani, au convenit că trebuie să-şi consolideze frontierele externe.

SourceDigi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...

”Biblioteca vie” merge în penitenciare

Organizatorii proiectului "Biblioteca vie", susțin ca urmăresc eliminarea stigmatizării față de persoanele incarcerate, prin această activitate. Acțiunea vine în continuarea proiectului eparhial „În temniță...

Primarul Capitalei a dezvăluit ce proiecte vor fi gata la finalul anului

Nicuşor Dan a menţionat că Grădina Cişmigiu este, „cumva”, „în aceeaşi situaţie cu Bucureştiul”.   „Are aceleaşi probleme de ani de zile şi de care nu...

Constanța va rămâne fără apă caldă două săptămâni

”Primăria Municipiului Constanța informează constănțenii racordați la sistemul municipal de termoficare că în această perioadă se află în faza de executare lucrări importante de...