sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Dumnezeu este Suveran, dar ne poate fi prieten!

Dumnezeu este Suveran, dar ne poate fi prieten!

Dumnezeu este Suveran, dar ne poate fi prieten! Conceptul de prietenie cu Dumnezeu este unul profund și reconfortant pentru mulți credincioși din diferite religii. În esență, acest concept subliniază posibilitatea ca oamenii să aibă o relație personală și intimă cu Divinitatea supremă. În ciuda caracterului suveran al lui Dumnezeu, credincioșii văd în El un prieten devotat și înțelegător.

Prietenia cu Dumnezeu se bazează pe comunicare sinceră și deschisă, în care credinciosul își poate împărtăși gândurile, bucuriile, dar și îngrijorările și necazurile. În același timp, credinciosul are încredere că Dumnezeu îl ascultă și îl îndrumă în călătoria sa spirituală.

Această relație de prietenie aduce o stare de pace și siguranță interioară, deoarece credinciosul știe că nu este singur în fața provocărilor vieții. De asemenea, încurajează o viață morală și plină de compasiune, deoarece prietenia cu Dumnezeu impune responsabilitate și respect reciproc.

În emisunea ”Din cărțile lumii”, invitatul permanent, teologul Cornel Dărvășan a împărtășit din experiența personală și profesională, cum ar trebui să ne raportăm la relația cu creatorul Universului.

”Dumnezeu este Prietenul nostru, El ne iubește cel mai mult în această viață.  Dar, în același timp, El este și Suvern. Și noi trebuie să admitem că, dacă vrem să fim prietenii Lui, viața noastră va trece prin văi întunecate. Si trebuie să fim de acord cu asta. Este greu să fim de acord.  Este îngrozitor de greu să duci pe cineva drag la locul de odihnă.  Și mă rog Domnului să ne dea putere tuturor celor care trecem prin încercările acestea.

Să avem încredere în suveranitatea lui Dumnezeu. Cred că nu ești o contradicție între cei doi termeni: ”Dumnezeu prieten” și ”Suveran”, dar în același timp, trebuie să-i acordăm lui Dumnezeu toată libertatea de a lucra în viața noastră cum crede El de cuviință.”

Puteți urmări întreaga emisiune pe link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/live/v0OZ4uhRR0I?si=VEwA4mUcNXEqH038

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...