8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Dumitru Chiriță: "Vreau să susțin cu toată tăria creșterea numărului de prosumatori"

Dumitru Chiriță: “Vreau să susțin cu toată tăria creșterea numărului de prosumatori”

Criza economică din România atacă și sursele de energie, implicit costurile acestora. În acest sens, firmele și persoanele fizice caută noi modalități pentru a-și ușura costul facturilor. Președintele ANRE a discutat la o conferință cu privire la energia regenerabilă.

 

„Bucureștiul are o șansă să dezvolte această sursă regenerabilă (apa geotermală – n.r.) și să alimenteze cu apă caldă menajeră și încălzire pentru populație și tot ce înseamnă persoane juridice.

Costul extracției și livrării acestei ape geotermale la nivelul clienților finali este de 100-150 de lei pe MWh, fapt care ne arată foarte clar că și prețul este mai mic decât ce poate oferi ELCEN astăzi”, a declarat președintele ANRE la o conferință pe teme de energie.

Românii și firmele aleg să monteze pe acoperișuri panouri fotovoltaice în condițile în care costurile au scăzut, iar fondurile puse la dispoziție de diferite instituții pentru astfel de proiecte sunt mai multe.

Potrivit unui studiu european citat într-un raport al ANRE, cetățenii, respectiv comunitățile care produc, folosesc și vând propria energie regenerabilă ar putea furniza până la 89 la sută din necesarul de energie electrică în sectorul rezidenţial până în anul 2050.

„Vreau să susțin cu toată tăria creșterea numărului de prosumatori.

Astăzi avem peste 15.000 de prosumatori, în momentul de față puterea instalată a acestora este de peste 100 de MWh.

Apreciez că până la sfârșitul anului vom avea peste 30.000 de prosumatori. E nevoie și de capacități de stocare, chiar la nivelul unui prosumator de 3 kW, pentru că ajută la echilibrarea sectorului de distribuție”, a arătat președintele ANRE, Dumitru Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...