8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Business Drumul unui antreprenor către succes

Drumul unui antreprenor către succes

Antreprenoriatul a început să fie recunoscut în timpul monarhului francez Ludovic al XIV-lea, care obișnuia să afirme că „burghezii și meșteșugarii vor deveni artizanii bogăției”

 

De-a lungul timpului mai multe instituții naționale și internaționale, având ca principală activitate studierea mediului și a comportamentului antreprenorial, au definit antreprenorul astfel:

„Un antreprenor este o persoană care, pe baza unor clauze și condiții contractuale, se obligă să presteze în favoarea altei persoane și organizații, diverse lucrări (industriale, de construcții, etc.), în schimbul unei recompense dinainte stabilite”

În sensul modern al economiei de piață, un antreprenor este un agent economic care adoptă un comportament activ și novator, care acceptă deliberat riscuri financiare pentru a dezvolta proiecte noi.

În acest sens, un număr semnificativ de societăți acordă o mare atenție și recunoaștere antreprenorilor, în mare parte și datorită aportului pe care îl aduc aceștia la evoluția mediului antreprenorial și a influenței pe care o au asupra indicatorilor macroeconomici.

În emisiunea ”Business la Superlativ” cu Flori Stoian, invitata doctor Mirela Moraru, CEO BioNike, oferă un tablou complet a ceea ce înseamnă, în ziua de azi, să fii antreprenor, care sunt provocările dar care sunt și bucuriile pe care acest drum ți le poate oferi.

 

”Drumul este presărat cu fericire, victorii, reușite sau chiar cu eșec.

Depinde cum ai noroc, poate așa a fost să fie. Se poate întâmpla și asta.

Dar totodată este presărat cu foarte multă muncă și nopți nedormite, stres și energie focalizată în business.”

Există momente când ești pe plan secund în detrimentul afacerii tale?

 

”Problema e că nu ai timp. Nu ai timp să te duci în magazin, să vezi ce se mai întâmplă.

Pentru că dacă ești concentrat și mai ales ai un proiect pe care vrei să îl dezvolți, clar energia și focusarea ta este pe acel proiect.

Ce te ajută sunt poate prietenii sau acum mai nou apelezi la un expert stilist care să te ajute să îți găsești mai repede stilul vestimentar.

Încă nu am apelat dar intenționez”

Timpul cumpără banii sau banii cumpără timpul?

”Timpul este în strânsă legătură cu banii și cu cheltuiala lui”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...