joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Dronele vor monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități într-un oraș din România!

Dronele vor monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități într-un oraș din România!

Autoritățile din Cluj Napoca vor să implementeze un plan de măsuri pentru supravegherea restricțiilor prin fotografiere și video-filmare aeriană.

Instituția Prefectului – Județul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, anunță, printr-un comunicat, că se va urmări, în principal, verificarea respectării dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu, dar și obținerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, piețe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor).

”Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel”, anunță reprezentanții primăriei din Cluj.

Totodată, autoritățile informează că prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit și mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției.

Conform sursei citate, locațiile de acțiune vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori specifici, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului selectat.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...