miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Articole Noutăți Droguri platite cu „parti de viata”

Droguri platite cu „parti de viata”

Cand o privesti pentru prima oara, nimic din trecutul ei nu o tradeaza. Vezi o femeie puternica, frumoasa si increzatoare. Te priveste senin, iti zambeste si, poate, abia atunci observi parerea de rau mascata de surasul amar…
Geogiana Dragan fusese o eleva olimpica, dar care a devenit rebela, afectata fiind de violentele tatalui ei, violente cauzate de consumul de alcool.
Durerea experimentata acasa simtea nevoie sa se exteriorizeze. Georgiana dorea sa demonstreze ca poate castiga conflicte pe care acasa nu reusea.
La 13 ani a inceput sa fumeze. Era la bunica, impreuna cu fratele ei, in vacanta de vara. A inceput din curiozitate. Tigara ii dadea un sentiment de superioritate si cum alcoolul era la la indemana, a inceput sa si bea. Curiozitatea de la inceput s-a transformat in obisnuinta.
Intoarsa in Bucuresti, a continuat acest stil de viata, a inceput sa mearga in cluburi, sa se imbete pana nu mai stia de ea. Avea senzatia ca daca bea uita de problemele din viata reala, dar cand se trezea dimineata si se uita in oglinda, simtea un puternic gol si o neimplinire imensa.
La 17 ani a inceput sa consume droguri. A inceput cu drogurile usoare, iar dependenta nu s-a instalat de la inceput. I-a placut senzatia pe care i-a oferit-o drogul, asa ca a ajuns sa repete experienta.
Doi ani a continuat sa consume ocazional. Avea senzatia ca este puternica, ca poate tine lucrurile sub control si ii dispretuia pe consumatorii de droguri care nu reusisera sa se controleze. Nu s-a temut nicio clipa ca o sa ajunga ca ei. A inceput sa faca cercetari despre droguri si era sigura ca, daca foloseste droguri usoare, nu o sa devina dependenta.
La 19 ani a inceput sa consume heroina. A intrat intr-o relatie cu un baiat care fusese dependent de acest drog. In primele luni de relatie totul a fost bine, dar tatal lui a murit, iar el s-a reapucat de droguri. Georgiana, din dragoste, a inceput sa consume si ea.
Nu o sa uite niciodata cum s-a simtit dupa prima doza! Isi aduce aminte ca a inceput sa consume heroina fumand. Dupa a treia tigara, i-a fost extrem de rau. Nu intelegea cum cineva poate sa dea bani ca sa se simta atat de rau. Era speriata ca a ajuns consumatoare de heroina, dar creierul i-a spus ca a fost si o stare buna, asa ca a consumat iar.
Tatal ei a aflat adevarul abia cand Georgiana era deja dependenta de heroina. A inceput sa se bata parte in parte cu propriul tata. Devenisera cunoscuti in cartier ca fiind o familie violenta – betivul si drogatii – dar nu-i pasa…
Primul gand cu care se trezea dimineata era de unde sa faca rost de bani ca sa se drogheze. Avea o stare de rau generala, o dureau toate oasele, vomita, avea nevoie de drog ca sa poata functiona. Starea de sevraj o simtea imediat.
Vanduse tot din casa. Haine, aur, telefoane, chiar si masina de spalat.
Isi faceau planuri de unde sa fure ca sa poata lua heroina.
Ajunsese sa consume droguri de cateva sute de lei pe zi. Iubitul Georgianei a vandut un apartament cu 3 camere, iar banii i-au consumat pe droguri.
Avea dosare penale din cauza furturilor. A fost reclamata la politie si de propriul tata.
„ Drogurile m-au furat pe mine. Au reusit sa ucida tot ce era frumos din mine. Eu nu mai stiam cine sunt, nu mai aveam bucurie, nu mai aveam speranta, nu mai aveam dragoste, nu mai aveam compasiune, nu mai aveam nimic! Totul la mine era raportat la droguri”
„Aveam un gol atat de puternic in ochi incat nu vedeai nimic!”

Cum a reusit Georgiana Dragan sa scape de dependenta de droguri, ce sfaturi are pentru cei aflati in aceeasi situatie cu ea, dar si o multime de dezvaluiri halucinante, aflati urmarind emisiunea SPUNE-MI CUM! Cu Antonia Fudulu.

Articolul precedent30 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următorDaria, copila cu voce divina

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...