8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Dreptul la libertate a fost pus sub semnul întrebării

Dreptul la libertate a fost pus sub semnul întrebării

Sâmbătă, 2 octombrie, au fost cele mai mari proteste de la începutul pandemiei de până acum. Oamenii au protestat în Piața Victoriei pentru a-și face auzite opiniile și dorințele cu privire la guvernarea actuală. Printre protestatari, dar și organizatori, s-au aflat și membri ai Asociației NeamUnit.

 

În emisiunea ”Alături de tine”, invitatul Aureliu Surulescu, președinte NeamUnit și unul dintre organizatorii protestului, a oferit o opinie și o impresie personală cu privire la desfășurarea evenimentelor de sâmbătă.

”Eu, după ce am citit primele revendicări și am deschis cuvântările, am coborât între oameni. Pentru a vedea ce fel de oameni sunt. Pentru că target-ul nostru a fost să scoatem afară din case oamenii care știu ce vor, știu ce își doresc.

Oameni care muncesc, care sunt liberi și care înțeleg că segregarea socială în trecut a dus la revoluții, a dus la revolte, a dus la tot felul de elemente sociale pe care nu ni le dorim. Și atunci este bine ca oamenii să înțeleagă lucrul acesta.

Pentru că asta a fost Piața Victoriei. Noi am încercat să reedităm un pic din atmosfera Pieței Universității din anii 1990. De aceea ați văzut foarte bine că banner-ul principal scria după 30 de ani facem rapel la libertate.

Pentru că acum 30 de ani au fost proteste. Și iată că ne-am întors acolo. Într-o zonă liberă de neocomunism. Pentru că ne aflăm în acest moment. Moment în care ne vrem țara înapoi.”

Acest tip de protest nu este singurul și nu este prezent doar în România. În Franța un număr de 18.000 de francezi au depus plângeri la CEDO împotriva permisului sanitar. Ca răspuns la acestea CEDO a declarat joi în unanimitate „inadmisibile” aceste petiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...