8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Dreptul la libertate a fost pus sub semnul întrebării

Dreptul la libertate a fost pus sub semnul întrebării

Sâmbătă, 2 octombrie, au fost cele mai mari proteste de la începutul pandemiei de până acum. Oamenii au protestat în Piața Victoriei pentru a-și face auzite opiniile și dorințele cu privire la guvernarea actuală. Printre protestatari, dar și organizatori, s-au aflat și membri ai Asociației NeamUnit.

 

În emisiunea ”Alături de tine”, invitatul Aureliu Surulescu, președinte NeamUnit și unul dintre organizatorii protestului, a oferit o opinie și o impresie personală cu privire la desfășurarea evenimentelor de sâmbătă.

”Eu, după ce am citit primele revendicări și am deschis cuvântările, am coborât între oameni. Pentru a vedea ce fel de oameni sunt. Pentru că target-ul nostru a fost să scoatem afară din case oamenii care știu ce vor, știu ce își doresc.

Oameni care muncesc, care sunt liberi și care înțeleg că segregarea socială în trecut a dus la revoluții, a dus la revolte, a dus la tot felul de elemente sociale pe care nu ni le dorim. Și atunci este bine ca oamenii să înțeleagă lucrul acesta.

Pentru că asta a fost Piața Victoriei. Noi am încercat să reedităm un pic din atmosfera Pieței Universității din anii 1990. De aceea ați văzut foarte bine că banner-ul principal scria după 30 de ani facem rapel la libertate.

Pentru că acum 30 de ani au fost proteste. Și iată că ne-am întors acolo. Într-o zonă liberă de neocomunism. Pentru că ne aflăm în acest moment. Moment în care ne vrem țara înapoi.”

Acest tip de protest nu este singurul și nu este prezent doar în România. În Franța un număr de 18.000 de francezi au depus plângeri la CEDO împotriva permisului sanitar. Ca răspuns la acestea CEDO a declarat joi în unanimitate „inadmisibile” aceste petiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...