Dreptul la adevăr, în direct, joi de la 19:00 la A7tv! Realizatorul emisiunii, Andrei Tinu, își dorește ca domeniul juridic să devină accesibil cetățeanului. Alături de acesta va fi prezent și Artin Sarchizian, avocat, președinte societatea română pentru drepturile omului.
Cine este Andrei Tinu?
Andrei Tinu este lector universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti încă din 2018. Din anul 2014 acesta a obținut titlul de „Doctor în istorie” cu teza „Primavara de la Praga”, sub coordonarea prof. univ. dr. Mihai Retegan în cadrul Facultății de Istorie a Universității din Bucuresti.
Masterul a fost realizat in „Studii religioase si juridico-canonice ale celor trei mari religii monoteiste – mozaica, crestina si islamica”.
Actualmente este și cercetator stiintific asociat in cadrul Departamentului de drept public al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane.
A publicat o serie de articole de specialitate și cărți printre care se numără:
1. Istoria statului si dreptului romanesc, Ed. Hamangiu, Bucuresti (trei editii – 2018, 2020 si 2022),
2. Introducere in dreptul administrativ, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2021;
3. Dumitru Tinu si Adevarul (vol. 1: Iesirea din transee: 1989-1995, vol. 2: Spre statia sperantei: 1996-2002), Ed. Neverland, Bucuresti, 2020;
Timp de peste doi ani (2014-2016), Andrei Tinu a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.
Din septembrie 2023 acesta este noul președinte al filialei București a Partidului Republican din România.
Despre emisiunea ”Dreptul la adevăr” în viziunea lui Andrei Tinu
1. Care vor fi temele dezbatute in emisiune?
În principal, teme cu un conținut preponderent juridic. Chiar dacă, aparent, acest domeniu este unul greu accesibil, ne-am propus să explicăm noțiunile juridice într-o manieră cât mai ușor de înțeles publicului larg. Noi punem cetățeanul în centrul atenției noastre, acel cetățean care de multe ori se pierde în mormanul fără vârf al legilor și în labirintul sistemului judiciar.
2. Cine va răspunde întrebarilor?
Noi. Dar pentru că nimeni nu este deținătorul „adevărului absolut”, și noi vom fi ajutați de cei mai buni specialiști în domeniile subiectelor pe care le vom aborda. Medici, psihologi, criminaliști, cercetători și specialiști ai dreptului ne vor fi alături, atât în platou, cât și prin telefon, pentru a ne ajuta să găsim răspunsuri la temele abordate.
3. Care sperați să fie feedbackul publicului?
Evident, pozitiv. Sperăm ca prin maniera în care vom dezbate subiectele, fie că vorbim de teme generale, care preocupă o plajă mai largă a societății, fie că vom discuta subiecte punctuale, publicul să rămână cu informațiile necesare, pe care să le folosească atunci când va avea nevoie și dacă va avea nevoie.
4. Cu ce gânduri porniți în acest proiect?
Acest proiect a luat naștere într-una din nopțile târzii, pe care le petreceam împreună cu maestrul Artin Sarchizian, discutând și analizând diferite situații juridice complexe cu care ne întâlneam. După ore în șir de despicat firul în patru, ne-a venit, mai în glumă, mai în serios, ideea să ne filmăm, să facem un podcast, pentru ca oamenii care se confruntă cu situații similare să se inspire din analizele noastre. După mai multe podcasturi publicate și văzând succesul de care se bucură, am decis să trecem la un alt nivel, la a face o emisiune televizată, pentru ca ideile pe care le avem să ajungă la cât mai multă lume.
[…] Citeste mai mult […]
[…] Citeste mai mult […]