sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Substanțial Dr. Raed Arafat în emisiunea Substanțial: Urgența consolidării sistemului medical din România

Dr. Raed Arafat în emisiunea Substanțial: Urgența consolidării sistemului medical din România

Dezvăluiri despre achiziții și scandalurile izoletelor în pandemie

În cadrul emisiunii „Substanțial”, moderată de jurnalistul Adrian Călin, Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a discutat deschis despre importanța consolidării sistemului de urgențe din România. Dar și măsurile luate pentru a asigura funcționarea optimă a mecanismului de protecție civilă.

Unul dintre subiectele principale abordate în emisiune a fost efortul susținut al DSU pentru întărirea capacității de intervenție în situații de urgență. Astfel, Dr. Raed Arafat a vorbit despre necesitatea achiziționării de noi autospeciale, elicoptere și echipamente tehnice. El a subliniat importanța acestor investiții pentru a asigura răspunsul rapid și eficient în fața situațiilor critice.

Cu toate că, spune acesta, au fost achiziționate o serie de elicoptere noi. Dotate la cele mai înalte standarde. Astăzi, acestea se află în dotarea unităților SMURD din anumite județe. Este necesar ca prin eforturi susținute de la nivel central, să continue achizițiile.

Scandalul despre achiziția izoletelor

Într-un alt context, discuția s-a axat pe presupusul scandal legat de achiziția izoletelor în timpul pandemiei. Dr. Arafat a respins categoric acuzațiile conform cărora ar fi cumpărat izolete în timpul pandemiei în scopul protejării personalului medical. El a precizat că acestea fuseseră achiziționate anterior pentru a completa stocurile DSU în vederea gestionării diverselor situații de urgență. În acel moment, izoletele au fost folosite la începutul pandemiei pentru că nimeni nu știa cum să gestioneze situația, virusul nu era cunoscut, iar măsurile de protecție trebuiau să fie maxime.

Medicul a adăugat că astfel de informații false, generate de unii politicieni și/oameni cu intenții rele, sunt menite să îl discrediteze atât pe el, cât și întreaga echipă de la DSU. Arafat a subliniat că eforturile lor sunt concentrate pe asigurarea siguranței și protecției cetățenilor, iar atacurile nejustificate nu fac decât să perturbe activitățile vitale ale departamentului.

În concluzie, emisiunea „Substanțial” a oferit o perspectivă detaliată asupra priorităților DSU și a conducerii sale. Atfel evidențiind nevoia de colaborare și înțelegere a importanței investițiilor în sistemul medical. Toate acestea pentru a asigura securitatea și buna funcționare a serviciilor de urgență în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...