miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Familie Dr. Irina Ioana: ”Copiii ar trebui să meargă la școală pentru sănătatea...

Dr. Irina Ioana: ”Copiii ar trebui să meargă la școală pentru sănătatea lor psihică”

Autoritățile au oferit o atenție sporită persoanelor vârstnice, în ultima perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, lăsând copiii și adolescenții într-un con de umbră. Aceștia au trebuit să se supună unor restricții drastice, chiar dacă virusul nu îi afectează direct, au fost nevoiți să renunțe la viața socială, la mersul la școală, chiar și la prieteni și momentele de relaxare și distracție.

 

Dr. Irina Ioana, expert în comunicare și cercetător specializat în studii de securitate, invitata lui Cornel Dărvășan în emisiunea ȘTIREA CEA BUNĂ, a subliniat aspecte legate de viața celor mici, complet neglijate de factorii de decizie, dar care au fost simțite ca adevărate traume de sufletul fragil al copiilor.

”În ceea ce privește restricțiile, mai ales acum, în perioada verii, foarte afectați vor fi adolescenții, care oricum sunt afectați de anul trecut. Nu pare să se aplece cineva asupra lor, nu pare să fie create programe pentru ei. Plâng, au anxietate, unii spun că nu mai știu să vorbească.

Au fost afectați din punct de vedere al relaționării și din punct de vedere al evenimentelor specifice vârstei. Ar trebui lăsați, în anumite condiții, să socializeze. Aceste restricții sunt percepute ca o închisoare fără gratii.

Copiii ar trebui să meargă la scoală! Pentru sănătatea lor psihică. Cât, din ceea ce învață acum, în online, mai poate fi recuperat? Sunt convinsă că destul. În ce măsură îi afectează, din punctul de vedre al conținutului educațional? Cred că și acasă pot suplini, cât de cât. Dar ce se întâmplă din punct de vedere social, nu poate fi recuperat sub nici o formă.”

Faptul că restricțiile nu mai sunt respectate și par a fi din ce în ce mai ineficiente este dovada clară că românii nu mai au încredere în oficialități din cauza faptului că acele măsuri nu au fost respectate chiar de cei ce le-au emis, astfel pandemia prinzând din nou oficialitățile pe picior greșit.

”Unul din cele mai importante modalități de a convinge populația să te susțină este – TOȚI ÎMPREUNĂ. Populației ar trebui să i se ceară scuze reale, fără DAR! Niciodată nu au fost mai necesare decât acum” – crede Dr. Irina Ioana.

 

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...