Mitul că vaccinul anti-COVID modifică ADN-ul uman este cel mai „gogonat” lucru pe care doctorița Beatrice Mahler l-a auzit, în calitate de medic, de la pacienții nevaccinați, a mărturisit, luni, la Digi24, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală.
„Mie mi s-a părut absolut anormal și ilogic, dar probabil cunoștințele medicale diferă”, spune Beatrice Mahler. Ea a povestit că a încercat să intre în dialog cu acești pacienți și să le explice, dar răspunsul primit a fost extrem de brutal, pentru că oamenii care nu vor să se vaccineze și acceptă un anumit tip de slogan atunci când vorbesc de refuzul vaccinării lor, de regulă nici nu acceptă informarea.
„Probabil că e o frică în spate, dar eu cred că e, de fapt, o direcție pe care noi, ca societate, trebuie să o implementăm și să o ducem mai departe”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”.
„Dacă nu ar fi existat vaccinul, omenirea ar fi arătat mult mai tristă, cu mult mai multe vieți pierdute. Vaccinul este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în urmă cu un an, la nivel global, pentru că vaccinul a salvat multe vieți”, a comentat la Digi24 Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.
„Cu siguranță, persoanele care au fost vaccinate – și am văzut asta mai mult decât oricând în valul 4 – , chiar dacă au venit la spital și au necesitat îngrijiri, au plecat acasă în marea lor majoritate”, spune dr. Mahler.
„Nu mi-am imaginat că lumea va fi reticentă atunci când vorbim de un tratament profilactic, că nu vor avea încredere în descoperirile științei, pentru că tot ceea ce înseamnă tratament curativ, adică tratament care să vindece cele mai dificile afecțiuni cu care ne luptăm în viața de zi cu zi, sunt abordate cu toată încrederea de pacienți.
Toată lumea așteaptă un tratament nou, inovativ, pentru a-i salva viața. Iar acum, când am avut la dispoziție mai multe tipuri de tratamente – profilactice de data aceasta- o parte din societate le-a privit cu foarte multă reținere, cu foarte multă suspiciune, cu neîncredere, iar neîncrederea aceasta s-a transmis către noi, corpul medical, și din păcate, ca societate și ca viitor, acest lucru nu ne face bine”, a menționat dr. Mahler, întrebată ce nu și-ar fi imaginat în urmă cu un an, când soseau primele vaccinuri în România și când lumea era plină de speranță.