miercuri, iulie 24, 2024
Acasă Editoriale Sănătate Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul”

Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul”

Dr. Adrian Marinescu este medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, iar în această perioadă a fost vocea specialistului care a știut să dea mesajele corecte, coerente și prevenitoare, într-o situație de criză care a pus în alertă maximă întreaga lume.

 

Doctorul Marinescu explică, într-o intervenție prin Skype, colegului nostru Fabien Bevis, la Matin A7, care este situația actuală în România referitor la coronavirus, de ce anume trebuie sa ne ferim, dar și cum trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul.

Adrian Marinescu ne asigură că nu este un virus ucigaș, dar infectarea cu acesta determină și forme severe ce pot provoca, așa cum am văzut, decese.

Cei mai multi dintre cei infectați vor avea forme ușoare de boală sau vor fi asimptomatici, iar aceștia se vor trata ușor sau se vor vindeca de la sine.

Nu trebuie să uităm, însă, că vorbim de un virus cu transmitere ușoară, iar asta face să fie o problemă de sănătate pentru noi toți.

De asemenea, trebuie să înțelegem că și atunci când se vor mai relaxa masurile, va fi o etapa în care trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul.

În toamnă este probabil să avem un alt vârf de îmbolnăviri, iar pentru aceasta trebuie să ne pregătim.

Când viața va reveni la normal se va face cu niște măsuri stricte de igienă.

Este important ca fiecare dintre noi să gândească individual și să-și ia propriile măsuri de prevenție.

Discuția integrală cu Dr. Adrian Marinescu, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea Matin A7 cu Fabien Bevis.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

Copilăria nu este o competiție

Copilăria nu este o competiție. Parenting-ul poate fi perceput ca un sport competitiv. Când părinții copiilor mici se întâlnesc, există adesea cineva care profită...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

”Mama m-a băgat în comă”

”Mama m-a băgat în comă”. De la doar 5 ani a fost bătută cu brutalitate de mama ei și transportată la spital cu elicopterul...