8.5 C
București
vineri, 5 iunie 2020
Acasă Emisiuni MATIN A7 Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul”

Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul”

Dr. Adrian Marinescu este medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, iar în această perioadă a fost vocea specialistului care a știut să dea mesajele corecte, coerente și prevenitoare, într-o situație de criză care a pus în alertă maximă întreaga lume.

 

Doctorul Marinescu explică, într-o intervenție prin Skype, colegului nostru Fabien Bevis, la Matin A7, care este situația actuală în România referitor la coronavirus, de ce anume trebuie sa ne ferim, dar și cum trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul.

Adrian Marinescu ne asigură că nu este un virus ucigaș, dar infectarea cu acesta determină și forme severe ce pot provoca, așa cum am văzut, decese.

Cei mai multi dintre cei infectați vor avea forme ușoare de boală sau vor fi asimptomatici, iar aceștia se vor trata ușor sau se vor vindeca de la sine.

Nu trebuie să uităm, însă, că vorbim de un virus cu transmitere ușoară, iar asta face să fie o problemă de sănătate pentru noi toți.

De asemenea, trebuie să înțelegem că și atunci când se vor mai relaxa masurile, va fi o etapa în care trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul.

În toamnă este probabil să avem un alt vârf de îmbolnăviri, iar pentru aceasta trebuie să ne pregătim.

Când viața va reveni la normal se va face cu niște măsuri stricte de igienă.

Este important ca fiecare dintre noi să gândească individual și să-și ia propriile măsuri de prevenție.

Discuția integrală cu Dr. Adrian Marinescu, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea Matin A7 cu Fabien Bevis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

George Floyd – ultimele 20 de minute de viață

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd, afro-americanul omorât prin sufocare de polițiști, au fost reconstituite de procurorii americani. Cei patru polițiști care...

Focare de poluare în Portul Constanța

Un adevărat dezastru ecologic în Portul Constanța! Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet a povestit pe pagina sa de Facebook că a găsit,...

5 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe data de 5 iunie aniversăm Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea...

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte...

COMENTARII RECENTE