8.5 C
București
luni, 21 septembrie 2020
Acasă Emisiuni MATIN A7 Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul”

Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul”

Dr. Adrian Marinescu este medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, iar în această perioadă a fost vocea specialistului care a știut să dea mesajele corecte, coerente și prevenitoare, într-o situație de criză care a pus în alertă maximă întreaga lume.

 

Doctorul Marinescu explică, într-o intervenție prin Skype, colegului nostru Fabien Bevis, la Matin A7, care este situația actuală în România referitor la coronavirus, de ce anume trebuie sa ne ferim, dar și cum trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul.

Adrian Marinescu ne asigură că nu este un virus ucigaș, dar infectarea cu acesta determină și forme severe ce pot provoca, așa cum am văzut, decese.

Cei mai multi dintre cei infectați vor avea forme ușoare de boală sau vor fi asimptomatici, iar aceștia se vor trata ușor sau se vor vindeca de la sine.

Nu trebuie să uităm, însă, că vorbim de un virus cu transmitere ușoară, iar asta face să fie o problemă de sănătate pentru noi toți.

De asemenea, trebuie să înțelegem că și atunci când se vor mai relaxa masurile, va fi o etapa în care trebuie să învățăm cum să trăim armonios cu virusul.

În toamnă este probabil să avem un alt vârf de îmbolnăviri, iar pentru aceasta trebuie să ne pregătim.

Când viața va reveni la normal se va face cu niște măsuri stricte de igienă.

Este important ca fiecare dintre noi să gândească individual și să-și ia propriile măsuri de prevenție.

Discuția integrală cu Dr. Adrian Marinescu, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea Matin A7 cu Fabien Bevis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Dotări noi pentru Politia de Frontieră Română. Care este valoarea contractului?

Într-un comunicat al Poliției de Frontieră Română se arată că instituția va fi dotată cu autospeciale de supraveghere cu termoviziune, acestea fiind achiziționate din...

Prințul Charles: Impactul pandemiei va fi eclipsat de criza climatică

Moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles, a lansat un apel la acţiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, al căror impact îl "va eclipsa",...

Scandal financiar de proporții. Bani spălați de infractori prin bănci de renume.

Unele dintre cele mai mari bănci din lume au permis infractorilor sau persoanelor aflate sub sancțiuni, cum sunt oligarhii ruși, să mute bani murdari...

21 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?