8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Două zone din România, pe lista New York Times cu destinații de...

Două zone din România, pe lista New York Times cu destinații de vacanță în pandemie

Două zone din România au fost înscrise pe lista ziarului New York Times cu destinații de vacanță în vreme de pandemie. Este vorba de Maramureș și Bucovina. Ziarul american le-a cerut cititorilor recomandări, iar din cele peste 2000 de sugestii, au fost alese 52, printre care și cele din România.

 

România a fost recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, el a povestit că nu auzise nimic despre frumusețea peisajelor din țară.

„Un mod de viață dispărut” – așa este descrisă România în paginile publicației americane New York Times, care propune țara noastră ca destinație de vacanță pe timp de pandemie.

„Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a remarcat el.

 

Sursa Google

La ieșirea din Piatra Neamț, Stoler a povestit că a fost uimit de un gard de fier forjat pe care se afla Steaua lui David. De asemenea, el a recomandat mănăstirile pictate din Bucovina.

 

Ce au mai recomandat cititorii

O altă recomandare este insula Andros, din Grecia.

„În 2017, m-am întors cu copiii mei și am fost ușurată când am văzut-o aproape neschimbată, deși erau lucruri pe care nu le observasem până acum, cum ar fi un muzeu de artă modernă și un cinematograf cu filme de epocă. Acest loc este cald, primitor, iar aerul miroase a flori. Acum, copiii mei abia așteaptă să se întoarcă”, a transmis Maria Dal Pan.

Insulele Mariane de Nord, Ispahan (Esfahān) din Iran sau Llanos din Columbia, unde „anacondele, maimuțele urlătoare, capibarele și crocodilii trăiesc alături de fermieri” sunt alte câteva recomandări ale cititorilor The New York Times.

Un loc care îți va atinge cele mai adânci locuri ale sufletului, după cum spune Catherine Litten, este Siwa, Egipt.

Bineînțeles că pe listă se regăsește și Camino de Santiago, din Spania, care nu mai are nevoie de nicio descriere.

Și lista continuă cu destinații precum Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?