vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Familie Doru Octavian Dumitru: ”România este o țară care nu are foc dedesubt...

Doru Octavian Dumitru: ”România este o țară care nu are foc dedesubt dar clocotește”

Adolescenții de azi sunt familiarizați cu actualele vedete ale comediei care reușesc să umple fiecare sală la show-urile de stand-up comedy. Însă, înainte de Mihai Bobonete, Micutzu sau Cătălin Bordea…a fost Doru Octavian Dumitru.

Acesta a fost invitatul colegului nostru Cornel Dărvășan în platoul emisiunii ȘTIREA CEA BUNĂ.
Doru Octavian Dumitru s-a născut pe 11 iunie 1956, la Galați. Este un comic român, în vogă mai ales în anii 1990 și la începutul anilor 2000. A absolvit Facultatea de Instalații, dar nu a profesat niciodată ca inginer.
S-a format în festivaluri studențești, a câștigat la toate festivalurile de umor numai locul întâi, a fost comicul cenaclului Serbările Scânteii Tineretului, a fost actor de revistă la teatrele „Nae Leonard” din Galați, „Fantasio” din Constanța și „C. Tănase” din București. La „Fantasio” a debutat și ca scriitor de revistă cu spectacolul „Caricaturi la Revistă”, iar în București a scris și a jucat în „Cavalcada Râsului”.
Doru Octavian Dumitru are 63 de ani și nici că se vede vârsta lui. Acesta este plin de energie, are la pachet și glume, lucrul cu care a bucurat o viață întreagă poporul românesc.
După cum declara într-un interviu, în 1991 a plecat în SUA pentru a învăța comedie de la actori de marcă, precum Billy Crystal sau Whoopie Goldberg. În prezent susține numeroase spectacole în Canada, unde s-a stabilit la Toronto. A avut de asemenea spectacole la New York.

”Am plecat pentru că aici nu aveam cu cine să mă «bat» în meserie. Nu aveam competitor, iar eu voiam să învăţ mai mult. Am luat cursuri de comedie. În Canada am aflat ce înseamnă stand-up comedy şi mi-am dat seama că asta mi se potriveşte. Sunt membru al sindicatului actorilor canadieni ACTRA, am legitimație de profesionist, T4”

Despre povestea lui Doru Octavian Dumitru, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...