8.5 C
București
sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă Editoriale Familie Doru Octavian Dumitru: ”România este o țară care nu are foc dedesubt...

Doru Octavian Dumitru: ”România este o țară care nu are foc dedesubt dar clocotește”

Adolescenții de azi sunt familiarizați cu actualele vedete ale comediei care reușesc să umple fiecare sală la show-urile de stand-up comedy. Însă, înainte de Mihai Bobonete, Micutzu sau Cătălin Bordea…a fost Doru Octavian Dumitru.

Acesta a fost invitatul colegului nostru Cornel Dărvășan în platoul emisiunii ȘTIREA CEA BUNĂ.
Doru Octavian Dumitru s-a născut pe 11 iunie 1956, la Galați. Este un comic român, în vogă mai ales în anii 1990 și la începutul anilor 2000. A absolvit Facultatea de Instalații, dar nu a profesat niciodată ca inginer.
S-a format în festivaluri studențești, a câștigat la toate festivalurile de umor numai locul întâi, a fost comicul cenaclului Serbările Scânteii Tineretului, a fost actor de revistă la teatrele „Nae Leonard” din Galați, „Fantasio” din Constanța și „C. Tănase” din București. La „Fantasio” a debutat și ca scriitor de revistă cu spectacolul „Caricaturi la Revistă”, iar în București a scris și a jucat în „Cavalcada Râsului”.
Doru Octavian Dumitru are 63 de ani și nici că se vede vârsta lui. Acesta este plin de energie, are la pachet și glume, lucrul cu care a bucurat o viață întreagă poporul românesc.
După cum declara într-un interviu, în 1991 a plecat în SUA pentru a învăța comedie de la actori de marcă, precum Billy Crystal sau Whoopie Goldberg. În prezent susține numeroase spectacole în Canada, unde s-a stabilit la Toronto. A avut de asemenea spectacole la New York.

”Am plecat pentru că aici nu aveam cu cine să mă «bat» în meserie. Nu aveam competitor, iar eu voiam să învăţ mai mult. Am luat cursuri de comedie. În Canada am aflat ce înseamnă stand-up comedy şi mi-am dat seama că asta mi se potriveşte. Sunt membru al sindicatului actorilor canadieni ACTRA, am legitimație de profesionist, T4”

Despre povestea lui Doru Octavian Dumitru, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ordonanța Militară 7 – Încă un oraș în carantină

Ministerul de Interne a adoptat, sâmbătă, Ordonanța Militară 7 care prevede intrarea orașului Țăndărei în carantină, interzicere zborurilor spre și dinspre zonele roșii (Italia,...

”Gripa Spaniolă” – cea mai devastatoare epidemie din istorie

O pandemie este o epidemie extinsă la o scară largă, ce trece de graniţele internaţionale şi afectează, de obicei, un număr mare de oameni,...

OBLIGATORIU, de luni, într-un oraș din România!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în...

4 APRILIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internaţională a animalelor fără stăpân. Istoria acestei zile începe în toamna anului 2010, când aproximativ o...

COMENTARII RECENTE