8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Emisiuni Doctor EMILIA TABACU: ”În România, 24.000 de oameni mor, prematur, din cauza...

Doctor EMILIA TABACU: ”În România, 24.000 de oameni mor, prematur, din cauza poluării”

ROMÂNIA s-a clasat pe locul 15 în topul celor mai poluate ţări din Europa, în 2020, iar capitala Bucureşti a ocupat poziţia 51 la nivel mondial din acest punct de vedere, arată cele mai noi date centralizate în platforma globală privind calitatea aerului IQAir, informează Greenpeace România.

 

Sursa Google

Principala sursă a poluării este reprezentată de deșeuri, gunoaiele aruncate ori distruse necontrolat.

În emisiunea CONECTAT by Ani Crețu, co-fondatorul Let’s Do It România, Ionuț Iordăchescu a prezentat o aplicație, existentă de câteva luni în țara noastră, dar pe care prea puțini români o folosesc, o aplicație care promite să dezgroape România de sub munții de deșeuri.

”Avem o aplicație de mobil, se numește Trash out, este gratuită, orice persoană o poate descărca și, atunci când cineva vede o zonă cu deșeuri, le poate marca pe hartă.

Există o platformă care preia aceste date sesizate de cetățeni și generează automat notificări pe care le trimitem la autoritățile locale, să menționăm că se află deșeuri abandonate.

Dacă autoritatea nu răspunde pozitiv, să curețe zona respectivă în 30 de zile, noi escaladăm această sesizare la garda de mediu.

De când a pornit platforma, din iunie 2020, există în echipa de validare a notificărilor, 30 de voluntari, 5700 de notificări trimise la autoritățile locale și la garda de mediu, 1020 rezolvate și 4100 de tone de deșeuri colectate prin acest sistem.”

 

Dr. Emilia Tabacu, medic pneumolog la Institutul Marius Nasta, a dezvăluit statistici îngrijorătoare privind efectele poluării asupra sănătății:

”Poluarea este un factor de risc pentru majoritatea bolilor, nu doar pentru cele respiratorii, ci și cardiovasculare, neurologice, dermatologice, asupra imunității.

OMS a spus că 9 din 10 oameni respiră un aer poluat, iar acest aer poate fi responsabil de 7 milioane de decese pe an la nivel mondial.

În România, 24.000 de oameni mor, prematur, din cauza poluării. Este un număr foarte mare care trebuie să ne dea de gândit tuturor.”

Pentru mai multe informații despre cum funcționează sistemul de reciclare european și de ce România importă deșeuri, click pe link-ul de mai jos:

Sourcea7tv
Articolul precedentCe facem când ne este dor?
Articolul următor20 MAI ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...