8.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
Acasă Editoriale Familie Divorțului amiabil este posibil, la mediator?

Divorțului amiabil este posibil, la mediator?

Oricât de mult ne-ar plăcea să credem că toată lumea e fericită până la adânci bătrâneți în căsnicie, divorțul a devenit o parte importantă în rezolvarea conflictelor și incompatibilităților flagrante din familii.

 

Adevărul este că multe familii ajung să se destrame din diverse motive. De cele mai multe ori aceste divorțuri nu sunt pașnice și ajung să fie violente din punct de vedere verbal sau chiar fizic.

Nu discutăm despre aspectele morale ale unei astfel de decizii, dar credem că acest conflict se poate rezolva în mod pașnic.

În emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață”, invitatul Laurențiu Tudorache, avocat și mediator, explică procedura pentru ducerea la bun sfârșit a unui divorț amiabil.

 

”Partea solicitantă vine la birou. Se semnează un contract de pregătire a medierii. În baza acelui contract de pregătire a medierii, mediatorul va înainta o solicitare părții adverse care va da curs și va începe și va încerca să ia legătură cu ea.

Nu este obligatoriu, dar mediatorul va încerca să aibă o primă ședință de informare cu cealaltă parte pentru a-i aduce la cunoștință care sunt avantajele în eventualitatea în care ar accepta să participe la o ședință de mediere prin care s-ar putea soluționa litigiul printr-o mediere.”

Atitudinea corectă față de copil

 

”Cei care își asumă eșecul unei relații nu trebuie să fie în niciun caz copilul. Copilul este un rezultat al relației respective și ar fi păcat ca toate acele lucruri să se răsfrângă asupra sa”

 

În cât timp se termină o mediere?

 

”În general, din experiența profesională pe care o am, această procedură se poate finaliza în cam o lună.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce...

Cum scăpăm de kilogramele în plus?

Foarte multe persoane se luptă cu problema kilogramelor în plus. Slăbitul nu este un proces ușor, ba din  contră, câteodată simți că faci tot...

Antonescu: „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”

Fostul președinte al PNL, din perioada 2009 – 2014, a declarat că nu îi este dor de politică și încearcă să ne aducă la...

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate...