8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Divorțului amiabil este posibil, la mediator?

Divorțului amiabil este posibil, la mediator?

Oricât de mult ne-ar plăcea să credem că toată lumea e fericită până la adânci bătrâneți în căsnicie, divorțul a devenit o parte importantă în rezolvarea conflictelor și incompatibilităților flagrante din familii.

 

Adevărul este că multe familii ajung să se destrame din diverse motive. De cele mai multe ori aceste divorțuri nu sunt pașnice și ajung să fie violente din punct de vedere verbal sau chiar fizic.

Nu discutăm despre aspectele morale ale unei astfel de decizii, dar credem că acest conflict se poate rezolva în mod pașnic.

În emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață”, invitatul Laurențiu Tudorache, avocat și mediator, explică procedura pentru ducerea la bun sfârșit a unui divorț amiabil.

 

”Partea solicitantă vine la birou. Se semnează un contract de pregătire a medierii. În baza acelui contract de pregătire a medierii, mediatorul va înainta o solicitare părții adverse care va da curs și va începe și va încerca să ia legătură cu ea.

Nu este obligatoriu, dar mediatorul va încerca să aibă o primă ședință de informare cu cealaltă parte pentru a-i aduce la cunoștință care sunt avantajele în eventualitatea în care ar accepta să participe la o ședință de mediere prin care s-ar putea soluționa litigiul printr-o mediere.”

Atitudinea corectă față de copil

 

”Cei care își asumă eșecul unei relații nu trebuie să fie în niciun caz copilul. Copilul este un rezultat al relației respective și ar fi păcat ca toate acele lucruri să se răsfrângă asupra sa”

 

În cât timp se termină o mediere?

 

”În general, din experiența profesională pe care o am, această procedură se poate finaliza în cam o lună.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]