8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Dr. Duță Expert în sentimente Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții, a ceva ce ar putea fi nou. De multe ori acest lucru se întâmplă din cauza monotoniei care se instalează între cei doi.

Mulți parteneri chiar consideră că de la o anumită vârstă, distracția este ceva ce ține de imaturitate, nu se mai poate realiza în dreptul lor.

Ce este distracția și cum poate ea să facă o relație de căsătorie mai interesantă?

Specialiștii ne avertizează că distracția joacă un rol crucial în sănătatea mintală.

Deși poate părea un răsfăț sau o întreprindere trivială, distracția este un element foarte important al dezvoltării și sănătății noastre mintale. Toate mamiferele se joacă, și nu e doar o coincidență, specialiștii susțin că jucatul este o activitate cu avantaj evolutiv, cu rol în dezvoltarea cognitivă, socială și fizică. Distracția e definită ca timp petrecut în mod voluntar, făcând lucruri care nu au legătură cu munca sau responsabilitățile noastre.

Emisiunea ”Dr Duță Expert în sentimente”

Emisiunea  “Dr. Duță Expert în sentimente” are rolul de a iniția cunoașterea premaritală și evaluarea partenerilor la toate vârstele pentru căsătorie. Emisiunea contabilizează o bază de date ( vârsta, profesie, aspect fizic, hobby, pretenții) ce ajută recomandărilor pentru cunoaștere.

Tot in această emisiune, se pot descărca emoții, trăiri și de ce nu aspirații, dorințe între relațiile interpersonale.

Deci distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Doctorul Daniel Duță, invitat permanent al emisiunii menționate mai sus, vorbește despre relația de cunoaștere și despre cea de căsătorie:

”Oamenii citesc pe internet și văd că cele mai longevive căsătorii sunt cele care s-au realizat la vârsta de 18-19 ani, din vechime. Acum s-a dus căsătoria spre 25-30 de ani, sau chiar 40 de ani.”

De ce s-a produs această schimbare?

”Pentru că oamenii vor să stea să gândească. Își dau seama că pasul acesta este important. Eu ca psiholog dar și ca teolog spun că mântuirea este egală cu căsătoria. E foarte important.

Există niște planuri ale vieții. Este cel de muncă și cel de căsătorie. Acestea joacă un rol foarte important în viața noastră. Stai 8 ore la muncă. Sau și studiezi și practic muncești 16 ore. Apoi dormi, dar te și distrezi. Adică 2 zile stai împreună cu partenerul tău.

Dacă ai o relație bună cu soțul tău/soția ta, poți să muncești bine.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]