8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub control în câteva luni dacă s-ar lua măsurile sanitare adecvate, a declarat, luni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

 

„Şi noi dorim să vedem societățile şi economiile redeschise, precum şi reluarea comerțului şi turismului (…), dar în acest moment unitățile de terapie intensivă din multe țări sunt copleșite şi oamenii mor – şi este ceva complet evitabil”, a spus reprezentantul OMS, la un briefing de presă.

„Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuși, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat directorul general al OMS, care a subliniat că transmiterea virusului este cauzată de „confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în politicile sanitare publice”.

El a remarcat faptul că în unele țări, deși virusul continuă să se răspândească, restaurantele şi cluburile de noapte sunt pline, piețele sunt deschise şi aglomerate, cu puțini oameni care își iau măsuri de precauție.

„Unii oameni par să creadă că dacă sunt relativ tineri nu se întâmplă nimic dacă iau COVID-19”, a mai menționat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

La rândul ei, responsabila tehnică a OMS pentru combaterea COVID-19, Maria Van Kerkhove, a avertizat că pandemia a ajuns într-un „punct critic”, cu infecții al căror număr creste continuu, dar a menționat că ar putea fi pusă sub control în câteva luni dacă ar fi luate măsurile corespunzătoare.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?