Din 2021 – mașinile cu volan pe dreapta – interzise în România – A7TV – Trăiește viitorul!

Autoturismele cu volan pe dreapta aduse din Regatul Unit nu vor mai putea circula din 2021 în România, dacă nu vor fi reomologate de Registrul Auto Român. Șoferii vor fi obligați să mute comenzile și volanul pe partea stângă, în caz contrar nu vor mai putea circula în România. Registrul Auto Român vrea să impună noi criterii de omologare a autoturismelor după Brexit.

Mașinile cu volan pe dreapta sunt tot mai greu de găsit în târgurile din București.
Mai ieftine decât cele obișnuite, mașinile cu volanul pe dreapta – au fost preferate – în principal – de românii cu un buget mic pentru cumpărarea unui autoturism la mâna a doua. Polițiștii și instructorii auto le consideră însă adevărate pericole în trafic, anunță Știrile Pro Tv.
Noile prevederi se vor aplica de la 1 ianuarie 2021, dacă nu va fi stabilită o perioadă de tranziție.
În 2019, în România au fost omologate aproximativ 20.000 de mașini cu volan pe dreapta. Numărul lor este cu aproape 10.000 mai mic decât în 2018, arată statisticile oficiale.
Anul trecut, 45 de români și-au pierdut viața în accidente în care au fost implicate mașini cu volanul pe partea dreaptă.
În peste 90% dintre aceste cazuri s-a stabilit că vina a fost a șoferilor care conduceau astfel de mașini, mai ales pentru că nu se pot asigura așa cum trebuie atunci când efectuează manevra de depășire.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *