8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Stil de viață Dieta dulce - un pericol pentru bărbați

Dieta dulce – un pericol pentru bărbați

Dieta dulce ar putea fi un pericol pentru bărbați. Mai ales atunci când aceștia duc o viață sedentară. Este chiar mai nocivă decât la femei.

Un nou studiu al MU School of Medicine, din SUA, este prima dovadă la oameni că schimbările pe termen scurt ale stilului de viață pot perturba răspunsul la insulină al vaselor de sânge. Este, de asemenea, primul studiu care arată că bărbații și femeile reacţionează diferit la dietele dulci.

Ce efect au alimentele dulci asupra bărbaților?

„Știm că incidența rezistenței la insulină și a bolilor cardiovasculare este mai mică la femeile aflate în premenopauză în comparație cu bărbații, dar am vrut să vedem cum au reacționat bărbații și femeile la reducerea activității fizice și la creșterea zahărului din dieta lor într-o perioadă scurtă de timp”, a spus Camila Manrique-Acevedo, profesor asociat de medicină.

Rezultatele au arătat că, doar la bărbați, stilul de viață sedentar și dietele dulci au cauzat scăderea fluxului sanguin la nivelul picioarelor stimulat de insulină și o scădere a unei proteine numită adropină, care reglează sensibilitatea la insulină și este un biomarker important pentru bolile cardiovasculare.

„Aceste constatări subliniază o diferență pe bază de sex în dezvoltarea rezistenței vasculare la insulină indusă de adoptarea unui stil de viață bogat în zahăr și sărac în exerciții fizice”, a spus Manrique-Acevedo.

Cu ce poți înlocui dulcele nociv?

Fructele conțin zahăr, iar unele dintre ele sunt chiar foarte dulci. Ele sunt varianta ideală atunci când vrei să mănânci dulce. Poți să le combini, să adaugi miere sau alte fructe confiate pentru a te juca cu aromele și gusturile.

O alta variantă pe care o ai la dispoziție este mierea. Mierea poate fi consumată direct pe pâine sau simplă, cu fructe, cu iaurt sau cu fulgi de ovăz. Adaugă și câteva fructe și te vei bucura de un desert minunat.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]