joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Dieta dulce - un pericol pentru bărbați

Dieta dulce – un pericol pentru bărbați

Dieta dulce ar putea fi un pericol pentru bărbați. Mai ales atunci când aceștia duc o viață sedentară. Este chiar mai nocivă decât la femei.

Un nou studiu al MU School of Medicine, din SUA, este prima dovadă la oameni că schimbările pe termen scurt ale stilului de viață pot perturba răspunsul la insulină al vaselor de sânge. Este, de asemenea, primul studiu care arată că bărbații și femeile reacţionează diferit la dietele dulci.

Ce efect au alimentele dulci asupra bărbaților?

„Știm că incidența rezistenței la insulină și a bolilor cardiovasculare este mai mică la femeile aflate în premenopauză în comparație cu bărbații, dar am vrut să vedem cum au reacționat bărbații și femeile la reducerea activității fizice și la creșterea zahărului din dieta lor într-o perioadă scurtă de timp”, a spus Camila Manrique-Acevedo, profesor asociat de medicină.

Rezultatele au arătat că, doar la bărbați, stilul de viață sedentar și dietele dulci au cauzat scăderea fluxului sanguin la nivelul picioarelor stimulat de insulină și o scădere a unei proteine numită adropină, care reglează sensibilitatea la insulină și este un biomarker important pentru bolile cardiovasculare.

„Aceste constatări subliniază o diferență pe bază de sex în dezvoltarea rezistenței vasculare la insulină indusă de adoptarea unui stil de viață bogat în zahăr și sărac în exerciții fizice”, a spus Manrique-Acevedo.

Cu ce poți înlocui dulcele nociv?

Fructele conțin zahăr, iar unele dintre ele sunt chiar foarte dulci. Ele sunt varianta ideală atunci când vrei să mănânci dulce. Poți să le combini, să adaugi miere sau alte fructe confiate pentru a te juca cu aromele și gusturile.

O alta variantă pe care o ai la dispoziție este mierea. Mierea poate fi consumată direct pe pâine sau simplă, cu fructe, cu iaurt sau cu fulgi de ovăz. Adaugă și câteva fructe și te vei bucura de un desert minunat.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...