miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Dieta cu apă în lumina reflectorului

Dieta cu apă în lumina reflectorului

Dieta cu apă în lumina reflectorului. Mulți recurg la o astfel de procedură, mai ales pentru o slăbire rapidă sau detoxifiere a întregului organism. Cât de recomandat este acest lucru? Cât timp putem ține o astfel de dietă?

Experții doc.ro ne spun că este important să consumi o cantitate suficientă de apă în fiecare zi pentru sănătatea ta. Consumul de apă poate preveni deshidratarea, o afecțiune care poate provoca gândire neclară, poate duce la schimbări de dispoziție, poate provoca supraîncălzirea corpului și poate duce la constipație și pietre la rinichi. Apa nu are calorii, așa că te poate ajuta, de asemenea, să-ți ții sub control greutatea și la reducerea aportului de calorii atunci când este înlocuită cu băuturi cu calorii. Cum ar fi ceaiul sau sucurile.

Ce presupune dieta cu apă?

Pentru început, în prima oră după trezire ar trebui să bei pe stomacul gol un pahar mare de apă caldă, în care ai pus și zeama unei lămâi. Această băutură are foarte multe beneficii asupra organismului și e indicat să îți începi astfel ziua, dacă nu există contraindicații, și fără să fie în cadrul unei diete specifice.

În restul zilei, trebuie să respecți o alimentație sănătoasă, bazată pe un raport optim de carbohidrați, preferabil legume, fructe și cereale integrale, proteine de calitate și grăsimi sănătoase, să nu fumezi sau să bei alcool.

Pe tot parcursul zilei, ulterior, bei apă o dată pe oră sau, daca poți, o dată la fiecare jumătate de oră. Nu o înghițitură, ci un pahar, care are în general aproximativ 200 de mililitri. Apa trebuie să fie plată, nu carbogazificată. E singurul lichid pe care ai voie să îl consumi.

Ce benificii ne aduce o astfel de dietă?

Apa are capacitatea de a te face să te simți bine instantaneu. La fel ca atunci când respiri aer curat când ai deschis fereastra sau ai ieșit la plimbare într-o zonă cu iarbă verde. Efectul consumului regulat de apa va fi vizibil în câteva zile atât asupra stării generale, cât și asupra aspectului fizic. Pielea va fi mai luminoasă și își va recapăta elasticitatea. Apa este vitală pentru toate organele, asigurându-le o bună funcționare. Încheieturile și articulațiile beneficiază și ele de consumul de apă, precum și oasele și sistemul limfatic. Astfel, sunt ușurate durerile și crește mobilitatea.

 

 

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...