miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Dictionar biblic pentru surdo-muți

Dictionar biblic pentru surdo-muți

Dictionar biblic pentru surdo-muți. Accesibilitatea pentru surdo-muți este un aspect important al proiectării și organizării spațiilor și serviciilor, pentru a asigura o participare echitabilă și autonomă a persoanelor cu deficiențe în diferite domenii ale vieții sociale. În contextul din ce în ce mai digital, asigurarea accesibilității online este vitală. Platformele și aplicațiile online ar trebui să ofere opțiuni pentru subtitrare și interpretare în limbajul semnelor. Pentru a facilita comunicarea la distanță.

Prin abordarea acestor aspecte, societatea poate crea un mediu mai inclusiv și prietenos pentru persoanele surde. Facilitând astfel participarea lor activă în comunitate și viața socială. Este important să se recunoască diversitatea nevoilor comunității surde și să se lucreze constant la îmbunătățirea accesibilității pentru toți. De aceea, venind în ajutorul surdo-muților creștini, a fost redactat un dicționar pentru cărțile biblice și mulți termeni creștini în limbajul semnelor german elvețian.

”Acesta a fost pus la dispoziția credincioșilor surdo-muți și utilizatorilor limbajului semnelor germa – elvețian si cuprinde cuvinte din vocabularul creștin lipsesc mereu”, a spus managerul de proiect care este ea însăși surdă și membră a Comunității Creștine pentru Surzi, Elveția.

Comunitatea, fondată în 1991 în Winterthur și activă în diferite locații din Elveția germanofonă, a dezvoltat încă din 2013 un lexicon online pentru cursurile sale gratuite de limbaj al semnelor în biserici și, de asemenea, pentru uz intern.

Rezultatul a doi ani de muncă a fost prezentat recent. Pe lângă termenii în limbajul semnelor pentru cele 66 de cărți ale Bibliei, precum și diverși termeni creștini, au fost create și aproximativ 50 de videoclipuri scurte. Acestea explică întreg contextul alegerii termenului în limbajul semnelor. Totul a fost finanțat din donații.

Biblia a fost tradusă în peste 3.000 de limbi diferite. Doar Noul Testament a fost tradus în peste 1.500 de limbi. Este una dintre cele mai traduse cărți din lume. Biblia conține aproximativ 31.000 de versete. Cele mai multe dintre ele se găsesc în Vechiul Testament.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...