8.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
Acasă Editoriale Sănătate DEXAMETAZONA, medicamentul momentului! Ce spun cercetătorii?

DEXAMETAZONA, medicamentul momentului! Ce spun cercetătorii?

Dexametazona, un steroid ce s-a dovedit eficient în tratarea bolnavilor de COVID-19 cu simptomele cele mai grave, potrivit rezultatelor anunțate de cercetători britanici, este ”deja utilizata pe scara larga” în spitalele franceze, a declarat o specialista în boli infecțioase, citata de agenția AFP.

”Dexametazona face parte din familia corticosteroizilor. (…) În Franța, corticosteroizii au fost administrați foarte rapid pacienților care aveau COVID-19 deoarece reduce inflamația la nivelul plămânilor.

Știm că este un tratament care funcționează, l-am utilizat pe scara larga”, a declarat pentru radio France Inter –  Karine Lacombe, șefa secției de boli infecțioase din cadrul spitalului Saint-Antoine (AP-HP) din Paris, potrivit Agerpres.

Responsabili din cadrul vastului studiu clinic britanic Recovery au anunțat, marți, că acest medicament reduce cu o treime rata deceselor în cazul pacienților conectați la aparate pentru ventilație artificiala și cu o cincime la pacienții cărora li se administra oxigen, dar nu erau intubați.

Ansamblul de date care au permis cercetătorilor să ajungă la aceste concluzii nu au fost încă publicate.

Guvernul britanic a anunțat că acest tratament va fi folosit imediat pentru a trata pacienții vizați, mai transmit sursele citate.

Acest medicament este utilizat pentru efectele sale antiinflamatoare și imunosupresoare puternice.

Responsabili din cadrului studiului britanic Recovery au indicat ca ”un deces din opt ar putea fi evitat datorită acestui tratament la pacienții ventilați artificial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce...

Cum scăpăm de kilogramele în plus?

Foarte multe persoane se luptă cu problema kilogramelor în plus. Slăbitul nu este un proces ușor, ba din  contră, câteodată simți că faci tot...

Antonescu: „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”

Fostul președinte al PNL, din perioada 2009 – 2014, a declarat că nu îi este dor de politică și încearcă să ne aducă la...

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate...