8.5 C
București
duminică, 27 septembrie 2020
Acasă Editoriale Sănătate DEXAMETAZONA, medicamentul momentului! Ce spun cercetătorii?

DEXAMETAZONA, medicamentul momentului! Ce spun cercetătorii?

Dexametazona, un steroid ce s-a dovedit eficient în tratarea bolnavilor de COVID-19 cu simptomele cele mai grave, potrivit rezultatelor anunțate de cercetători britanici, este ”deja utilizata pe scara larga” în spitalele franceze, a declarat o specialista în boli infecțioase, citata de agenția AFP.

”Dexametazona face parte din familia corticosteroizilor. (…) În Franța, corticosteroizii au fost administrați foarte rapid pacienților care aveau COVID-19 deoarece reduce inflamația la nivelul plămânilor.

Știm că este un tratament care funcționează, l-am utilizat pe scara larga”, a declarat pentru radio France Inter –  Karine Lacombe, șefa secției de boli infecțioase din cadrul spitalului Saint-Antoine (AP-HP) din Paris, potrivit Agerpres.

Responsabili din cadrul vastului studiu clinic britanic Recovery au anunțat, marți, că acest medicament reduce cu o treime rata deceselor în cazul pacienților conectați la aparate pentru ventilație artificiala și cu o cincime la pacienții cărora li se administra oxigen, dar nu erau intubați.

Ansamblul de date care au permis cercetătorilor să ajungă la aceste concluzii nu au fost încă publicate.

Guvernul britanic a anunțat că acest tratament va fi folosit imediat pentru a trata pacienții vizați, mai transmit sursele citate.

Acest medicament este utilizat pentru efectele sale antiinflamatoare și imunosupresoare puternice.

Responsabili din cadrului studiului britanic Recovery au indicat ca ”un deces din opt ar putea fi evitat datorită acestui tratament la pacienții ventilați artificial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Fresh Acces, o PREMIERĂ pe piața media din România! Care este elementul surpriză din noua producție TV?

Suntem mereu alături de voi, publicul nostru, atenți la sugestiile și dorințele voastre și vă anunțăm, cu bucurie, că am îmbogățit grila de toamnă...

S-a dat startul alegerilor locale! 19 milioane de români sunt chemați la vot

Duminică 27 septembrie, la ora 7 dimineaţa, s-a dat startul alegerilor locale din România! Până la ora 21:00, când se închid urnele, cele peste 19...

27 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale...

26 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Anual, la data de 26 septembrie, se celebrează ziua europeană a limbilor. Cu acest prilej, sunt promovate multilingvismul și diversitatea culturală de pe Bătrânul...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?