miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Sănătate DEXAMETAZONA, medicamentul momentului! Ce spun cercetătorii?

DEXAMETAZONA, medicamentul momentului! Ce spun cercetătorii?

Dexametazona, un steroid ce s-a dovedit eficient în tratarea bolnavilor de COVID-19 cu simptomele cele mai grave, potrivit rezultatelor anunțate de cercetători britanici, este ”deja utilizata pe scara larga” în spitalele franceze, a declarat o specialista în boli infecțioase, citata de agenția AFP.

”Dexametazona face parte din familia corticosteroizilor. (…) În Franța, corticosteroizii au fost administrați foarte rapid pacienților care aveau COVID-19 deoarece reduce inflamația la nivelul plămânilor.

Știm că este un tratament care funcționează, l-am utilizat pe scara larga”, a declarat pentru radio France Inter –  Karine Lacombe, șefa secției de boli infecțioase din cadrul spitalului Saint-Antoine (AP-HP) din Paris, potrivit Agerpres.

Responsabili din cadrul vastului studiu clinic britanic Recovery au anunțat, marți, că acest medicament reduce cu o treime rata deceselor în cazul pacienților conectați la aparate pentru ventilație artificiala și cu o cincime la pacienții cărora li se administra oxigen, dar nu erau intubați.

Ansamblul de date care au permis cercetătorilor să ajungă la aceste concluzii nu au fost încă publicate.

Guvernul britanic a anunțat că acest tratament va fi folosit imediat pentru a trata pacienții vizați, mai transmit sursele citate.

Acest medicament este utilizat pentru efectele sale antiinflamatoare și imunosupresoare puternice.

Responsabili din cadrului studiului britanic Recovery au indicat ca ”un deces din opt ar putea fi evitat datorită acestui tratament la pacienții ventilați artificial”.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...