sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Fresh Acces Detoxul digital: Cum să găsești echilibrul între online și offline

Detoxul digital: Cum să găsești echilibrul între online și offline

Într-o lume dominată de ecrane și conexiuni constante, Ionică Herlea, coach de renume, a oferit tinerilor un plan de acțiune pentru a găsi un echilibru sănătos între viața virtuală și cea reală.

Într-o discuție captivantă cu Anisa Săndulache la emisiunea Fresh Acces, Ionică Herlea a deschis subiectul detoxului digital – un concept esențial pentru bunăstarea noastră mentală și fizică în era modernă.

A subliniat că detoxul digital nu înseamnă a renunța complet la tehnologie, ci a învăța cum să o utilizăm cu intenție. Acesta propune mai multe strategii accesibile oricui.

Conștientizarea Consumului Digital:

Începe prin a monitoriza cât timp petreci online și ce activități îți consumă majoritatea timpului. Aceasta este prima etapă în a înțelege impactul digitalului asupra vieții tale.

Stabilirea unor Limite:

Impune-ți limite de timp pe dispozitive și aplicații. Folosește unelte de urmărire a timpului sau setează alarme pentru a te ajuta să rămâi disciplinat.

Zone Fără Tehnologie:

Creează spații în locuința ta unde tehnologia este interzisă, cum ar fi masa de seară sau dormitorul. Acestea vor deveni oaze de liniște în rutina ta zilnică.

Reconectarea cu Lumea Reală:

Angajează-te în activități care nu implică tehnologia, cum ar fi cititul, sportul sau petrecerea timpului în natură. Acestea pot ajuta la reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății mentale.

Comunicarea Față în Față:

Redescoperă valoarea conversațiilor față în față. Interacțiunile umane directe sunt cruciale pentru dezvoltarea empatiei și pentru construirea de relații sănătoase.

Detoxul de Weekend:

Dedicați weekend-urile pentru a vă deconecta complet de la mediul digital împreun cu cei dragi. Acest timp poate fi folosit pentru a te reconecta cu tine însuți și cu cei apropiați.

Ionică Herlea a accentuat că echilibrul este cheia și încurajează tinerii să găsească armonia între beneficiile tehnologiei și plăcerile vieții fără ecran.

În acest proces de detox digital, nu doar că ne redobândim controlul asupra timpului nostru, dar începem să valorizăm mai mult momentele și conexiunile reale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...