luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Despre urticaria solară

Despre urticaria solară

Despre urticaria solară. Urticaria solară apare imediat după expunerea la soare și poate să dispară după câteva zeci de minute, dar și după câteva ore bune. Alergia poate deveni cronică, însă simptomele sale se pot trata. Dacă simptomele sunt grave, medicul poate prescrie o serie de medicamente care să le combată, informează doc.ro.

Ce este defapt urticaria solară?

Urticaria solară este o formă rară de urticarie cronică inductibilă în care pielea se umflă în câteva minute de la expunerea la lumina naturală a soarelui sau la o sursă de lumină artificială care emite radiații ultraviolete. Reacția poate dispărea în câteva minute sau poate persista până la o oră sau mai mult, caz în care influențează negativ calitatea vieții persoanei afectate.

Urticaria solară este, cum spuneam, destul de rară. Poate apărea atât la bărbați, cât și la femei în orice moment al vieții, vârsta medie la apriție fiind de 35 de ani, dar poate să apară și la copiii sugari, și la persoane cu vârste de 70 de ani.

Simptome cunoscute ale urticariei solare

Cele mai comune simptome ale urticariei solare sunt zonele înroșite care apar la nivelul pielii, care provoacă mâncărime, senzație de arsură sau senzație de înțepătură. Dacă urticaria se extinde și acoperă porțiuni mai mari de piele, e posibil să apară și alte simptome specifice alergiilor, precum:

  • Tensiune arterială redusă
  • Dureri de cap
  • Greață
  • Dificultăți de respirație

De cele mai multe ori, urticaria apare în zonele care sunt, de regulă, ferite de razele soarelui. Sunt șanse foarte mici ca urticaria să apară pe față sau pe mâini, care sunt adesea expuse soarelui. Dacă ai pielea sensibilă, urticaria solară poate apărea chiar dacă pielea a fost acoperită cu haine. Mai ales dacă este vorba despre haine din materiale foarte subțiri.

Despre prevenția împotriva urticariei solare

De multe ori, urticaria solară dispare de la sine, fără un tratament anume. De îndată ce pacientul este protejat de expunerea la soare, erupția poate începe să dispară spontan în câteva minute până la câteva ore. În cele din urmă dispare complet fără a lăsa urme.

Tratamentul pentru urticarie este prescris în funcție de severitatea simptomelor. În primă fază trebuie, deci, limitată expunerea la soare. Apoi, medicamentele antihistaminice pot fi de ajutor în reducerea simptomelor, dar și gelul de aloe vera poate calma neplăcerile.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...