Despre saxofon – cu Roman Ciuganschi – A7TV – Trăiește viitorul!

Roman Ciuganschi, alias Roman Abrasax, invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE este un saxofonist de dance/pop din Republica Moldova, fost concurent la un cunoscut concurs de talente din țara noastră. Deși, în general, este taxat ca un saxofonist de hip-hop, Roman încorporează în performanțele sale stiluri precum gospel, jazz sau clasic.
Roman ne spune ca una din marile sale iubiri este saxofonul.
Instrumentul a fost inventat de Adolphe Sax, în anul 1840. El a inclus în denumirea instrumentului și numele său, ca inventator al acestuia. Intenția sa a fost să îmbunătățească clarinetul bass, dar a sfârșit prin a inventa un instrument nou. Brevetul a fost obținut în Franța, pe data de 28 iunie 1846.
Saxofonul a fost proiectat pentru a fi folosit în muzica simfonică, dar în mare  parte a fost ignorat de compozitori, primele succese avându-le în muzica militară. Apariția Jazzului a însemnat o creștere foarte mare a prestigiului saxofonului.
Mai multe despre Roman Ciuganschi, despre viata lui în România, despre începuturile sale, aflați urmărind emisiunea ALĂTURI DE TINE cu Alina Ilioi Mureșan.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *