miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Emisiuni Din culise Despre muzică & despre dragoste

Despre muzică & despre dragoste

Ramona și-a numit emisiunea „E cu cântec” pentru a expune nu doar frumusețea muzicii ci și realitatea că în viață avem parte nu doar de zâmbete, ci și de dramă, căci lucrurile mai scârțâie. Unii invitați au trecut prin experiențe traumatice: cancer, accidente, pierderea unui copil, droguri.

Pe lângă muzică live, experiențele invitaților (schimbări profesionale, transformări spirituale, etc.), Ramonei îi place să asculte poveștile de dragoste ale artiștilor – pentru  că familia este cel mai prețios lucru din viața ei: de 32 de ani a așteptat să se căsătorească!

Și așa a luat naștere noua ei emisiune, „Ce bine că ești!”, în care cupluri își împărtășesc miracolul întâlnirii și secretele conviețuirii fericite.

Plină de energie, Ramona nu s-a oprit aici. „Cânți și câștigi” este o emisiune de tip concurs în care invitații trebuie să identifice piesele începute la pian de Claudiu, live. Scorurile sunt strânse și melodiile – provocatoare.

Realizatoarea e de părere că muzica creștină este în agonie și are nevoie de schimbare. Cântecele de acum 100 de ani au devenit irelevante, nu mai sunt de impact. Muzica trebuie să fie actuală. Dar nici cealaltă extremă nu e sănătoasă: nu poți lua chiar orice melodie de la radio, să-i înlocuiești versurile și să o numești, apoi, creștină. Cheia este să îți dea un imbold spre închinare la Dumnezeu.

Dincolo de aceasta, dorința Ramonei este să ofere emisiuni cât mai variate, cu persoane valoroase, pentru orice gusturi sau vârste. Fiecare se poate regăsi, astfel, într-un invitat sau altul.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...