Acasă Editoriale Sănătate Despre depres...

Despre depresia psihotică

Despre depresia psihotică. Psihoza ar putea fi reprezentată de halucinații (cum ar fi auzirea unei voci care să îți spună că nu ești bun de nimic sau lipsit de valoare), iluzii (cum ar fi sentimentele intense de lipsă de valoare, eșec sau comiterea unui păcat) sau de alte exemple de ruptură de realitate. Depresia psihotică afectează aproximativ una din patru persoane diagnosticate cu depresie, informează doc.ro.

Care este diferența între depresia psihotică și depresia obișnuită?

Persoanele cu psihoză sunt în afara realității. Pot auzi voci sau pot avea idei ciudate și ilogice. Ceea ce nu este cazul persoanelor care suferă de depresie obișnuită. De exemplu, cei afectați de depresie psihotică cred că alții le pot auzi gândurile sau că încearcă să le facă rău. Sau, ar putea crede că sunt posedați de diavol sau că sunt urmăriți de poliție pentru că au săvârșit o crimă pe care de fapt nu au comis-o.

De asemenea, oamenii care au depresie psihotică se pot supăra fără un motiv aparent. Sau pot petrece mult timp singuri ori în pat, dormind în timpul zilei și rămânând treji noaptea. O persoană cu depresie psihotică își poate neglija grav aspectul exterior. În sensul că nu mai face duș sau baie și nu-și mai schimbă hainele. Cu acea persoană poate fi foarte greu să ai o conversație, pentru că spune lucruri care nu au sens.

Persoanele cu depresie psihotică se simt, de asemenea, umilite sau le este rușine de gândurile lor și încearcă să le ascundă. Acest lucru face ca acest tip de depresie să fie foarte dificil de diagnosticat. Însă diagnosticul este foarte important. Tratamentul acestui gen de depresie este diferit de cel pentru depresia nonpsihotică. De asemenea, având un episod de depresie psihotică, crește riscul de a avea tulburare bipolară cu episoade recurente de depresie psihotică, mânie și chiar sinucidere.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Descoperă poveștile care ...

Emisiunea „Spune-mi CUM!”...

Alături de tine – o...

Te-ai simțit vreodată cop...

„Sunt femeie și ast...

Luni, 7 octombrie, în cad...

Rugăciunea care i-a salva...

Dimineața zilei de 9 apri...