luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Despre crioterapie și menținerea siluetei

Despre crioterapie și menținerea siluetei

Despre crioterapie și menținerea siluetei. Crioterapia înseamnă expunerea corpului la temperaturi foarte scăzute în scopuri medicale. O metodă populară este cea în care persoana are tot corpul, mai puțin capul, introdus într-un recipient în care temperatura scade foarte mult timp de 5 minute. Folosită inițial pentru tratarea artritei reumatoide, a migrenei și a altor afecțiuni cronice, crioterapia a început să fie văzută ca un posibil remediu pentru scăderea în greutate, informează doc.ro.

Practic, în camera de crioterapie, un fel de abur rece este eliberat din toate părțile, iar corpul are senzația că se află în pericol de a îngheța. Astfel, își activează modul de supraviețuire: creierul transmite mesaje în restul corpului să aducă rapid sângele spre torace și organele vitale pentru a le proteja. Prin tremuratul corpului și alte procese interne, se produce arderea de calorii.

Crioterapia și slăbitul

Teoria din spatele crioterapiei este că îngheață celulele grase ale corpului și le distruge. Aceste celule ar fi apoi filtrate prin ficat și eliminate permanent din zonele de țesut gras. Oamenii de știință spun că nu există dovezi științifice clare cum că această metodă ar fi utilă pentru pierderea de kilograme. Dar anumite cercetări sugerează că ar exista anumite beneficii.

Crioterapia are și efecte negative

Expunerea la frig extrem pe termen lung poate duce la afectarea permanentă a nervilor sau la moartea țesutului (necroză). O ședință de crioterapie pentru întregul corp nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute. Ea ar trebui supravegheată de persoane specializate. Crioterapia nu este recomandată suferinzilor de diabet!

Cum putem slăbi sănătos?

–    Un consum mai mare de proteine stimulează metabolismul, ajută la menținerea masei musculare și la arderea grăsimilor. Proteinele se află nu doar în carne, ci și în leguminoase, diverse tipuri de nuci și tofu.
–    Un consum redus de carbohidrați contribuie la arderea grăsimilor. Se vor reduce sau elimina dulciurile, făinoasele și amidonoasele și se va pune accentul pe carbohidrații proveniți din legume (dar nu cartofi) și fructe.
–    Exercițiile fizice cu greutăți ajută și ele la arderea grăsimilor și a caloriilor: cu cât mai mare este masa musculară, cu atât mai multe grăsimi se ard zilnic. În plus, arderea caloriilor continuă să se producă și după terminarea antrenamentului.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...