8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Despre BRAȘOV - cu primarul George Scripcaru și Adrian Veștea, președintele Consiliului...

Despre BRAȘOV – cu primarul George Scripcaru și Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Județul Brașov este cel mai urbanizat județ din țară, exceptând municipiul București. 73,5% din populație trăiește în mediul urban și doar 26,5 % în mediul rural.

Situat în inima țării, la răscrucea tuturor drumurilor, Brașovul este orașul care atrage anual cei mai multi turiști.

Fie că sunt grupuri organizate, cazate la marile hoteluri din oraș și la cele din Poiana Brașov, turiști aflați în tranzit, care cauta pensiunile mici și cochete din centrul istoric, fie că sunt romani veniți pentru câteva zile la rudele din Brașov ori vizitatori din străinătate aduși cu autocarele pentru un tur de o zi, turiștii asediază acest frumos oraș bătrân, pe tot parcursul anului.

Aici, viata este curată, plină de culoare, gust și aroma, relaxarea este maximă și mulțumirea deplină.

Pentru toate acestea este nevoie de implicare.

Când va fi funcțional aeroportul din Brașov? Cât de important este viitorul spital regional pentru brașoveni și când că se vor demara lucrările?

Cum poate deveni Brașovul, implicit județul Brașov un centru cultural puternic, dar și care sunt principalele proiecte care au fost finalizate în mandatul actualului primar al Brașovului sunt doar câteva din întrebările la care au răspuns domnul George Scripcaru, primarul Brașovului și Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, invitații lui Marius Creța într-o EDIȚIE SPECIALĂ de excepție transmisă chiar de la poalele TÂMPEI.

Cine este GEORGE SCRIPCARU?

George SCRIPCARU este Primarul Municipiului Brașov din anul 2004. Activitatea sa în domeniul administrației publice locale a început din anul 1996, cu funcția de consilier local în mandatul 1996-2000.

În calitate de consilier local, parte a autorității deliberative a contribuit cu inițiative şi hotărâri, în condițiile legii, în toate problemele de interes local.

Și-a continuat activitatea în domeniul autorității executive, începând cu anul 2000, în mandatul 2000–2004 ca Viceprimar al Municipiului Brașov.

În calitate de Primar al Brașovului, din anul 2004 și până în prezent a început un proces de transformare a primăriei într-o instituție modernă, utilizând soluții inteligente care să sprijine toate procesele decizionale și administrative ale instituției.

Și-a creat o echipă formată din profesioniști, a condus și implementat proiecte de mare anvergură privind modernizarea infrastructurii municipiului, modernizarea serviciilor de utilitate publică și îmbunătățirea tuturor serviciilor oferite către cetățeni, inclusiv cele electronice de tip e-Administrație.

Un primar cu viziune, a realizat toate proiectele cu asumare, responsabilitate și respect pentru oameni.

În toți acești ani a adus Brașovul pe harta orașelor inteligente, punând un mare accent pe dezvoltarea strategiei Smart City, în strânsă corelare cu Strategia Integrată de dezvoltare urbană, cu Planul de mobilitate urbană și alte strategii de dezvoltare și planificare urbană pe termen mediu și lung.

Brașovul este pionier în multe implementări de proiecte, în abordări și strategii.

Toate acestea sunt adoptate în contextul unui ecosistem, al unui parteneriat ce cuprinde cetățeni, mediul de afaceri, organizații, autorități publice, împărtășesc o viziune comună, pornind de la nevoile comunității.

Primarul Brașovului continuă dezvoltarea unor modele inteligente de gestionare a orașului.

Managementul modern al serviciilor de utilitate publică s-a concretizat prin implementarea de proiecte de modernizare la nivel de transport public local, management trafic, iluminat public inteligent, siguranță publică, gestiunea teritoriului.

Majoritatea proiectelor finanțate atât din fonduri locale cât și din fonduri europene, au fost apreciate și premiate la diverse concursuri si conferințe naționale și internaționale, fapt ce a confirmat că acestea sunt proiecte moderne, mature tehnologic, integrate, corelate, sustenabile și inovative.

Alături de George Scripcaru, Marius Creța l-a avut invitat și pe Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

”Viața mea este ghidată după principii simple, învățate de la părinții mei: să prețuiești fiecare om, să te ții de cuvânt, să faci bine, să fii optimist, să fii echilibrat în tot ceea ce faci, să ai credință.

Acestea sunt lucruri simple, pe care le-am învățat acasă și le port în minte și în suflet de când sunt. Așa îmi cresc și eu copiii.

Sunt recunoscător familiei, care mă susține în tot ceea ce fac și de la care îmi iau energia pentru a continua zi de zi!”, spunea Adrain Veștea pe propriul blog.

”Fac politică în Partidul Național Liberal de 24 de ani. Am fost consilier local în Râșnov 4 ani, 12 ani primarul acestui oraș, iar din 2016 sunt președintele Consiliului Județean Brașov”, a continuat acesta.

Puteți urmări, în întregime, această dezbatere accesând link-ul de mai jos:

EDIȚIE SPECIALĂ cu Marius Creța

Sourcea7tv


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]