duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Emisiuni Substanțial Deputatul Dumitru Coarnă: ”Vor fi respinse toate atacurile la CCR”

Deputatul Dumitru Coarnă: ”Vor fi respinse toate atacurile la CCR”

Deputatul Dumitru Coarnă prevestește dezastrul de la Curtea Constituțională pe Legile Justiției. „Vor fi respinse toate atacurile la CCR în ceea ce privește legile justiției. Asta e tema pe care au primit-o. Atâta timp cât ai oameni servili sistemului, umili, șantajați și șantajabili, aici vom ajunge. CCR, prin această decizie, o să se autodesființeze. Nu mai văd rolul acestei Curți”.

Prezent marți în emisiunea „Substanțial” a jurnalistului Adrian Călin, Coarnă a declarat că nu trebuie să ne așteptăm la nimic bun din partea CCR în cazul Legilor Justiției. Mai exact, Curtea va respinge miercuri sesizările de neconstituționalitate cu privire la toate cele trei legi ale justiției, a spus Coarnă. El a adăugat că instanța de contencios constituțional a fost împânzită cu „oameni servili sistemului, umili, șantajați și șantajabili”. Iar un astfel de om al sistemului ar fi fostul Procuror General interimar Bogdan Licu, a exemplificat deputatul.

În acelasi context, Dumitru Coarnă a apreciat că fostul șef al DNA Daniel Morar a fost „decisiv” în calitate de judecător constituțional. Deputatul s-a referit la celebrele decizii prin care CCR a pus capăt abuzurilor.

Miercuri, 9 noiembrie 2022, Curtea Constituțională a României a stabilit pronunțarea asupra obiecțiilor de neconstituționalitate ridicate în legătură cu noile legi ale justiției. Aceasta privea statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară, respectiv CSM, atât de către Avocatul Poporului Renate Weber, cât și de AUR și USR. De asemenea, menționăm că la CCR au trimis sesizări amicus curiae avocații Adrian Toni Neacșu și Elena Radu, care au criticat nu doar probleme punctuale, de fond, ci și o problemă generală: aceea privind încălcarea procedurii parlamentare de vot.

Iată declarația deputatului Dumitru Coarnă: 

Bogdan Licu are o mare calitate: e omul sistemului. Curtea Constituțională a fost ocupată – este o curte ocupată. Informațiile mele vin în aceeași logică. În sensul că vor fi respinse toate acele atacuri la Curte în ceea ce privește legile justiției, pentru că asta e tema pe care au primit-o. Și atâta timp cât ai oameni servili sistemului, care sunt umili și care sunt șantajați și șantajabili, aici vom ajunge. Până la urmă, Curtea Constituțională, prin această decizie, o să se autodesființeze. Nu mai văd rolul acestei Curți. De câteva ori, Daniel Morar a fost decisiv (n.r. în materie de decizii CCR salvatoare)”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...