Invitat pentru prima oară la un post de televiziune, după eliberarea sa din funcție, Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, a vorbit despre procesul demiterii sale. În platoul A7TV, în cadrul emisiunii „La Zi”, s-a alăturat dezbaterii și deputatul social democrat, Radu Popa. Discuția s-a purtat în jurul crizei guvernamentale prin care trece România la ora actuală și a măririi prețurilor la gaz și energie electrică.
După ruperea coaliției PNL – USR PLUS, România trece prin cea mai mare criză guvernamentală, iar demiterea din funcții a membrilor USR-PLUS continuă să reprezinte activitatea principală ce se desfășoară pe scena politică. Printre cei demiși se află și Alin Stoica, cel ce a ocupat funcția de prefect al Capitalei.
„Era oarecum așteptată (demiterea N.R.) având în vedere situația politică și faptul că miniștrii USR-PLUS s-au retras de la guvernare, deci, USR-PLUS a făcut un pas în spate și a solicitat demiterea actualului prim-ministru și era de așteptat ca toți membrii USR-PLUS care ocupau anumite funcții politice să fie eliberați din funcție.
Decizia nostră a fost să rămânem în funcții până la momentul demiterii pentru a se asigura o continuitate având în vedere și importanța instituției prefectului în această perioadă.”, a declarat Stoica.
Împreună cu Alin Stoica au mai fost eliberați din funcție încă 13 prefecți care fuseseră nominalizați de USR-PLUS, conform înțelegerii avute în vechea coaliție de guvernare.
Deputatul PSD, Radu Popa, a afirmat referitor la demiterea fostului prefect al Capitalei că:
„Asistăm la un joc politic al premierului Cîțu, care, după părerea mea, n-are nici o legătură cu agenda cetățeanului. În cazul particular al domnului Alin Stoica n-aș specula prea mult pentru că nu știu, dar cred că asistăm la o subminare a capacităților de negociere a liderilor USR-PLUS cu Florin Cîțu”.
La întrebarea realizatorului emisiunii, Flori Stoian, referitoare la rolul pe care îl are președintele Klaus Iohannis în rezolvarea problemelor actuale de pe scena politică românească, deputatul Popa a dat un răspuns sec și ironic.
„Eu cu roboții de bucătărie mă înțeleg mai greu, dar cred că alegerile anticipate ar debloca România”, a afirmat demnitarul.
În condițiile în care prețul energiei electrice a crescut, iar românii așteaptă facturi tot mai mari, deputatul a punctat:
„Eu mă așteptam ca premierul Cîțu să-l demită pe ministrul Energiei, nu pe Stelian Ion…când au venit la guvernare spuneau că știu aria cercului, că sunt profesioniștii planetei și am constatat că sunt niște exemplare umane care poartă un CNP, dar n-au nici o competență.
Vă pot da câteva exemple: domnul Ghinea cu PNRR, domnul Năsui. Galeria asta Năsui, Raluca Turcan și Ghinea, părerea mea este că tripleta asta este o tripletă a morții. Dacă vrem să omorâm pe cineva îi punem pe oamenii ăștia să se ocupe de economie, unul pe fonduri europene și doamna pe muncă și protecție socială.
Situația este dramatică, poate părea populist, dar eu cred că în decembrie vor fi pensionari care nu vor supraviețui”.
Despre criza guvernamentală actuală și planurile de viitor ale parlamentarilor pentru cetățenii României, puteți afla accesând link-ul următor: