vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Delegație SUA, în vizită în Taiwan, după cea a lui Nancy Pelosi

Delegație SUA, în vizită în Taiwan, după cea a lui Nancy Pelosi

Vizita celor cinci persoane – un senator și patru reprezentanți, democrați și republicani – care este programată să dureze până luni, potrivit Institutului American din Taiwan, ambasada de facto a SUA pe insulă, are loc la câteva zile după ce Beijingul a pus capăt celor mai ample manevre militare din istorie în jurul Taiwanului, ca răspuns la o vizită a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

 

Taipei a acuzat China că se folosește de vizita lui Pelosi ca pretext pentru a se antrena în vederea unei invazii.

Ca răspuns, SUA și-au reafirmat angajamentul față de regiune.

Washingtonul va consolida relațiile comerciale cu Taiwanul și va realiza noi poduri aeriene și maritime peste strâmtoare ca răspuns la acțiunile „provocatoare” ale Chinei, a declarat vineri coordonatorul pentru Asia-Pacific al Casei Albe, Kurt Campbell.

China consideră Taiwanul, cu o populație de aproximativ 23 de milioane de locuitori, ca fiind una dintre provinciile sale, pe care nu a reușit încă să o reunifice cu restul teritoriului său de la sfârșitul războiului civil chinez (1949).

Opunându-se oricărei inițiative care conferă autorităților taiwaneze legitimitate internațională, Beijingul este împotriva oricărui contact oficial între Taiwan și alte țări.

Oficialii americani vizitează frecvent insula, dar China consideră că vizita doamnei Pelosi, unul dintre cei mai înalți oficiali americani, este o provocare majoră.

 

„Delegația se va întâlni cu oficiali taiwanezi de rang înalt pentru a discuta despre relațiile dintre SUA și Taiwan, probleme de securitate regională, comerț și investiții, precum și despre schimbările climatice”, a precizat institutul american.
Ministrul de externe din Taiwan a salutat vizita.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...