Acasă Editoriale Actualitate Decizie contr...

Decizie controversată a Guvernului: Medicii de alte specialități care tratează COVID-19, exonerați de malpraxis dacă respectă protocolul național

Într-o societate în plină pandemie, în România continuă seria problemelor din sistemul sanitar. Se respectă sau nu protocolul? În cadrul emisiunii Conectat, realizată și prezentată de Ani Crețu, Comisarul Christian Ciocan a vorbit despre atribuțiile poliției în Starea de Alertă, stare pe care o trăim de aproape un an, iar jurnalistul de investigații Eugen Chiracu a comentat, în exclusivitate, cele mai recente declarații ale ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, referitoare la malpraxis.

 

Zilele trecute guvernul a emis noi restricții ce au ca scop diminuarea infectărilor cu SARS-COV-2, iar prima reacție a populației a fost protestul.

Despre aceste proteste, Christian Ciocan ne spune: „În țara mea, România, eu trăiesc după legi, după reguli și înainte de orice după Constituție[…]

Protestele, în România, se fac în conformitate cu legea, ele trebuie anunțate din timp la Primării pentru a primi autorizație, să fie organizate. Organizatorii trebuie să poarte însemne distinctive și să comunice cu forțele de ordine și, la ora la care au spus că se retrag, la ora aceea să se retragă”

De asemenea, purtatul măștii este un al factor care împarte populația în tabere diferite, iar despre aceste incertitudini comisarul Christian Ciocan spune: „Eu le spun tuturor să poarte mască, s-a dat această dispoziție și trebuie purtată!”

”Trecem peste faptul că diplomația românească a fost mută și nu a avut niciun punct de vedere, deși era obligatoriu să ceară explicații Chinei despre această mizerie” punctează comisarul făcând referire la apariția virusului.

Comunicarea a jucat un rol important în societate, iar referitor la gestionarea procesului de comunicare, Christian Ciocan afirmă: „Trecem peste faptul că nu au fost luate alte măsuri când se puteau lua cu totul altele. Comunicarea a fost execrabilă! În România comunicare a fost foarte proastă. Vă sfătuiesc să cereți explicații celor care au emis această lege, cum se poartă masca și atunci comunicare va fi oficială”

 

 

Jurnalistul  Eugen Chiracu își începe discursul cu o mențiune la adresa declarațiilor ministrului sănătății: „Lucrurile sunt extraordinar de complexe în această declarație a ministerului sănătății precum și în acest ordin”.

De-a lungul timpului, capacitatea funcționării protocoalelor, în sistemul sanitar, a fost pusă sub semnul întrebării, despre acestea Eugen Chiracu afirmă:

„În momentul în care un ordin al unui ministru exonerează de sarcina malpraxisului un medic, în condițiile în care acest medic respectă un protocol, înseamnă, printr-o deducție, doar logică, și de aici se poate construi juridic orice altceva, faptul că acel ministru asumă și presupune că în urma aplicării protocolului există posibilitatea apariției unor efecte dure adverse care pot pricinui chiar moartea pacientului.”

De asemenea, acesta subliniază: „Dacă eu cunosc faptul că prin aplicarea protocolului, acesta poate pricinui moartea pacientului și nu fac nimic pentru a înlătura rezultatele, dimpotrivă îl protejez pe cel care aplică protocolul, el nefiind de specialitate, înseamnă că instig.”

Jurnalistul face trimitere la jurământul depus de medici la începutul carierei și citează: „voi face tot ce îmi stă în putință pentru a salva viața omului” și-l compară cu aplicarea necorespunzătoare a unui protocol: „Dacă eu sunt ținut în limita unui protocol înseamnă că nu voi face nimic din ce îmi stă în putință pentru ca acel pacient să fie vindecat sau salvat.”

Potrivit OCHR, decontările din Fondul Național Unic de Asigurări au mers într-un tren ascendent comparativ cu anii precedenți: „Cifrele sunt șocante! În primă instanță există o platformă, unde toate spitalele își încarcă actele medicale sau activitățile pentru ca scoring-ul lor să crească sau să scadă în funcție de sumele decontate din Fondul Național Unic de Asigurări”.

„Medicina impune foarte multe acte. Orice act medical este decontat din Fondul Național Unic de Asigurări”, a conchis jurnalistul Eugen Chiracu.

Pentru a afla unde se află granița dintre lege și abuz, dar și pentru a viziona un interviu, în EXCLUSIVITATE pentru A7TV, oferit de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu colegei noastre Ani Crețu, accesați link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Cum scăpăm de poluare?

Cum scăpăm de poluare? Po...

Toate religiile duc la Du...

Toate religiile duc la Du...

Principii adventiste de v...

Principii adventiste de v...

Conferința ”Stop abuzului...

Conferința ”Stop abuzului...