Decizie anti-creștină în SUA. Fundația Freedom From Religion (FFRF) a declarat că orașul a încălcat Primul Amendament prin afișarea scenei biblice de Crăciun pe domeniul public. Președintele Capitolului din Maine, Tom Waddell, a impus orășelului Bucksport un ultimatum. Fie să pună una dintre scenele grupului care sărbătoresc Solstițiul de iarnă și Bill of Rights lângă scena Nașterii. Fie să scoată scena Nașterii de pe domeniul public.
Mai mulți locuitori au ripostat împotriva acestei decizii
Locuitorii dintr-un mic oraș din Maine au ripostat după ce orașul lor a îndepărtat o scenă a Nașterii Mântuitorului care se afla acolo de zeci de ani. Totul deoarece un grup de atei s-a plâns că este împotriva legii.
La ședința consiliului orașului, mai mulți locuitori au sărit în apărarea scenei Nașterii Mântuitorului. Ei au cerut repunerea acesteia.
O locuitoare în vârstă care a trăit în oraș toată viața a spus că nu trebuie cedat în fața „anulării culturii” nașterii Domnului. Este un „fapt istoric” că Iisus s-a născut, a spus ea consiliului local din Bucksport.
Rezidentul Bob Mercer a fost una dintre multele persoane care s-au întrebat de ce au trebuit să se adapteze la cererea grupului. Pentru că persoana care a făcut plângerea nu era nici măcar locuitor al orașului.
Crăciunul în opinia creștinilor
În ziua de astăzi, Crăciunul este o sărbătoare religioasă creștină care marchează nașterea lui Iisus Hristos (pe 25 decembrie, conform calendarului gregorian), în anul 1. Înainte de acest moment, însă, sărbătoarea celebra nașterea lui Mithra, zeul luminii din mitologia persană. Tot în jurul acestei zile romanii sărbătoreau și solstițiul de iarnă. Era un prilej grozav pentru festivaluri și ritualuri ale oamenilor din Antichitate.
La începutul creștinismului, oamenii nu sărbătoreau Crăciunul, căci Paștele și jertfa lui Hristos din jurul Învierii erau mult mai importante. Ulterior, în secolul al VI-lea, pentru a elimina atenția oferită zeului Mithra, Biserica Apuseană a decis ca 25 decembrie să fie ziua în care creștinii îl sărbătoresc pe Hristos. Acest obicei a fost preluat ulterior și de Biserica Răsăriteană.