8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate De unde ar putea izbucni următoarea pandemie?

De unde ar putea izbucni următoarea pandemie?

Ecologistul brazilian, David Lapola avertizează că următoarea pandemie ar putea veni din pădurea amazoniană.

Acesta trage un semnal de alarmă și spune că invazia umană în habitatele animalelor – un probabil vinovat pentru epidemia de coronavirus – este în creștere din cauza defrișărilor masive.

Cercetătorii spun că urbanizarea zonelor, cândva sălbatice, contribuie la apariția bolilor zoonotice, cele care se transmit de la animale la oameni, relatează msn.ro.

Aici este inclus și noul coronavirus, despre care o serie de oameni de știință cred că provine de la lilieci și apoi a fost transmis la oamenii care au urbanizat rapid provincia Hubei.

Lapola, în vârstă de 38 de ani, care studiază modul în care acțiunea umană va modela viitoarele ecosisteme ale pădurilor tropicale, spune că aceleași procese sunt în desfășurare în bazinului Amazonului.

„Amazonul este un rezervor imens de viruși”, a declarat David Lapola într-un interviu.

„Ar fi bine să nu ne forțăm norocul.”

Anul trecut, în primul an în care Jair Bolsonaro a fost președinte în Brazilia, defrișarea în Amazonul brazilian a crescut cu 85%.

Tendința de creștere continuă și în acest an.

Aceasta este o veste proastă, nu doar pentru planetă, ci și pentru sănătatea umană, a declarat Lapola.

„Când creați un dezechilibru ecologic, atunci un virus poate sări de la animale la oameni”, a mai spus el.

David Lapola a amintit că HIV, Ebola şi febra dengue au făcut sau mai fac încă ravagii pe glob.

Este istoric, toate acestea au fost virusuri care s-au răspândit pe scară largă pornind de la dezechilibrele ecologice”, a subliniat el.

Cercetătorul a precizat că, potrivit studiilor, aceste transmisii au loc mai frecvent în Asia de Sud şi Africa, unde trăiesc anumite familii de lilieci.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]