8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine De la strâns șezlonguri la o afacere de milioane

De la strâns șezlonguri la o afacere de milioane

De la strâns șezlonguri la o afacere de milioane. Este primul wedding planner din România. A organizat nunți pentru fețe regale, nobili sau politicieni, deși la 16 ani muncea de dimineața până seara, fără să se îndure să-și ia o porție de cartofi prăjiți. Astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori în domeniul nunților.

Astfel începe o scurtă descriere a lui Alin Caraman.

Cine este Alin Caraman și care este povestea lui de succes?

Alin Caraman este patronul Bon Mariage, prima agenție full service organizatoare de nunți din România. Agenția lui Alin Caraman a luat naștere în anul 2000 și se vinde în sistem de franciză din anul 2006.

În emisiunea ”Alături de tine” cu realizatoarea Alina Ilioi, acesta povestește începutul drumului său către succes:

”Era în 1992 când am avut cumva șansa, oportunitatea să ajung în Franța și să lucrez pe plajă acolo. A fost o școală extraordinară și anume școala vieții, excelentă pentru orice tânăr la acea vârstă. Pentru că a fost un botez direct, aruncat într-o apă cu gheață. Deoarece în familie viața era caldă. Fără niciun fel de responsabilitate. Nici măcar să auzi ceasul că sună și că trebuie să mergi la școală. 

Tot acolo am avut șansa dintr-o țară extrem de săracă, deși fac parte din oamenii optimiști și cred că România s-a schimbat față de anii 90, să ajung la Saint Tropez. Pe plaja aceea erau miliardari. Era o plajă unde ritualul făcea ca ei să își lase iahturile în larg, se trimiteau șalupe, veneau la zona de restaurant. Apoi se întorceau. Cam asta era atmosfera în care eu aterizasem.”

Ce sfaturi de business oferă omul de afaceri?

”Trebuie să ai o nebunie. Trebuie să urmezi și să te ții de acea idee. Să pui toată energia ta și a echipei în acel lucru și să te rogi să ai șansa să funcționeze. Este și vorba de noroc până la urmă după ce le faci pe toate. Totodată și Dumnezeu. 

Dacă este un business care deja ca model există pe piața respectivă, atunci trebuie să te gândești ce am eu în plus față de ceilalți? De ce ar merge la mine? Pentru că mulți au această dorință și merg doar pe ideea că ei o să o facă mai bine. Aud lucrul ăsta în fiecare zi. Astea sunt niște semnale că șansele lor țin ca și când ar pune la loto.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]