joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Matinal A7 De ce tot mai mulți părinți își hrănesc copiii cu fast-food?

De ce tot mai mulți părinți își hrănesc copiii cu fast-food?

De ce tot mai mulți părinți își hrănesc copiii cu fast-food? Fast-foodul a devenit o prezență omniprezentă în viețile noastre moderne. Deși oferă o soluție rapidă și convenabilă pentru gustările pe fugă, impactul său asupra sănătății și stilului de viață poate fi semnificativ.

Consumul regulat de fast-food poate duce la o serie de probleme de sănătate. Alimentele bogate în grăsimi saturate, zaharuri adăugate și sodiu în exces pot contribui la creșterea în greutate, creșterea nivelului de colesterol, hipertensiune arterială și alte afecțiuni precum diabetul de tip 2.

Fast-foodul poate fi o opțiune convenabilă în anumite situații, dar este esențial să fim conștienți de impactul său asupra sănătății și să încercăm să îl consumăm cu moderație în cadrul unei diete echilibrate. Prioritizarea alegerilor alimentare sănătoase poate aduce beneficii semnificative în menținerea unei vieți sănătoase și echilibrate.

Irina Babici, nutritionist, a explicat în emisiunea ”Matinal A7tv” de ce tot mai mulți părinți aleg să își hrănească copiii cu fast-food.

”În România se ajunge la obezitate pentru că părinții, dragii de ei, numai au timp. Numai au timp de copii, sa îi ajute, să le explice ce e bine să mănânce, ce nu, să îi implice în acest proces, să gătească împreună, să meargă la cumpărături. Un copil neinformat, nu știe ce să facă. De la educație pornește tot.

Este important ca și tu să fii un exemplu și să ai grijă de tine. Pentru că nu poți să faci totul pentru copil, să îl ții în puf. Dar tu să nu ai grijă de tine. Este o discrepanță foarte mare. Măcar pași mărunți.”

Poți urmări emisiune pe link-ul de mai jos:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...