sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Articole Emisiuni De ce numai urmăresc tinerii știrile la tv?

De ce numai urmăresc tinerii știrile la tv?

Ana Maria Roșu Dima prezintă știri pe Tik-tok, Facebook și Instagram. Ea ține urmăritorii informați cu privire la cele mai importante actualități. Șase oameni lucrează pentru ca peste 10 videoclipuri să ajungă la cei care sunt interesați să fie la zi cu noutățile. În calitate de fost jurnalist de televiziune și actual jurnalist onlie, Ana Maria a răspuns la una dintre cele mai dificile întrebări legate de trecerea spectatorilor de la tv la online.

De ce numai urmăresc tinerii știrile la tv?

”Cred că suntem toți într-o continua fugă. Numai avem timp, cum aveau bunicii noștri pe vremuri. ”La șapte seara sunt în casă și mă uit la tv. ” În ziua de astăzi numai e posibil. Ești plecat până seara. Și bineînțeles telefonul e mereu cu tine.”

Conținutul pe care îl crează în online, desi este foarte bine documentat și inparțial prezentat de multe ori, se confruntă cu critici.

Sunt foarte multe comentarii în care mi se zice: ”Aaa! Ce ai venit tu, să prezinți știri?!” Și de multe ori este aceeași știre pe care o dau și alte televiziuni sau site-uri. Dar nouă ni se spune ”pai, e fake news!”

Cum se scrie o știre?

Scrierea unei știri implică respectarea unor principii fundamentale pentru a asigura informații clare și corecte. În primul rând, titlul trebuie să fie concis și captivant, reflectând esența subiectului. În lead, primele paragrafe, se răspunde la cele 5W-urile (cine, ce, când, unde, de ce), oferind cititorilor informații esențiale.

Structura piramidală inversată, unde cele mai importante informații sunt prezentate la început, permite cititorilor să obțină esența înainte de aprofundarea detaliilor. Frazele concise și evitarea ambiguităților sunt cruciale pentru claritate.

Abilitatea de a scrie o știre eficientă constă în abordarea structurată, claritatea informațiilor și respectarea standardelor jurnalistice pentru a furniza cititorilor o imagine cuprinzătoare și corectă a subiectului.

Puteți urmări întregul interviu pe linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/live/DBD8JnsULXU?si=xB5rPpXepiAPYG9T

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...