8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni La zi De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

”O instituție mamut, cu straturi de funcționărime care nu comunică între ele și care nu performează, și o listă fără sfârșit de probleme grave și urgente.”

Așa descrie primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, situația din Primăria Capitalei.

”Poate să vină oricine primar – Ciucu, Nicușor Dan, Băsescu, pe actualul sistem, diferența este o marjă de eroare. Problema nu este neapărat primarul, dar sistemul în sine trebuie zdruncinat serios.”

Cine este Ciprian Ciucu?

Ciprian Ciucu este un om politic român, primar al Sectorului 6 al Bucureștiului. Între 2015 – 2016 a fost președintele Consiliului Național de Integritate al ANI. A demisionat pe 1 martie 2016 pentru a deveni candidat independent la Primăria Municipiului București.

La alegerile locale din 2020, a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 al Bucureștiului din partea PNL, susținut și de Alianța USR-PLUS, câștigând postul de primar.

Conflictul dintre Ciucu și Nicușor Dan

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un comunicat de presă, prin care îl critică pe Nicușor Dan pentru apropierea de Forța Dreptei. Această formațiune este condusă de Ludovic Orban. Dar susține că ”nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic” al primarului Capitalei.

Ciucu, care l-a criticat des în ultima perioadă pe Nicușor Dan, susține că nu există nici la nivelul organizației PNL București o astfel de tendință, dar și că o astfel de decizie ar fi ”prematură”. Ciucu mai spune că orice primar ”are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice”. Însă Bucureștiul nu poate rămâne fără majoritate în Consiliul General.

De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 București, argumentează de ce nu va candida ca primar al Capitalei:

”Un alt primar a devenit Președintele României, domnul Iohannis. Da, o poziție de primar poate să te ducă către vârful puterii. 

Este vorba despre o problemă structurală și de politică. Întotdeauna primarul general este al doilea om care are legitimitate în țara asta ca număr de voturi. El va fi perceput ca o amenințare de șeful partidului care poate să fie și șeful Guvernului. Cine atacă Primăria Capitalei nu o să aibă cea mai bună relație. Trebuie să convingi șeful partidului că nu folosești acest post ca pe o trambulină spre ceva mai sus, ci vrei să te ocupi de problemele reale ale Bucureștiului, care sunt multe.”

Aici poți urmări integral emisiunea:ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]