miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni La zi De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

”O instituție mamut, cu straturi de funcționărime care nu comunică între ele și care nu performează, și o listă fără sfârșit de probleme grave și urgente.”

Așa descrie primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, situația din Primăria Capitalei.

”Poate să vină oricine primar – Ciucu, Nicușor Dan, Băsescu, pe actualul sistem, diferența este o marjă de eroare. Problema nu este neapărat primarul, dar sistemul în sine trebuie zdruncinat serios.”

Cine este Ciprian Ciucu?

Ciprian Ciucu este un om politic român, primar al Sectorului 6 al Bucureștiului. Între 2015 – 2016 a fost președintele Consiliului Național de Integritate al ANI. A demisionat pe 1 martie 2016 pentru a deveni candidat independent la Primăria Municipiului București.

La alegerile locale din 2020, a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 al Bucureștiului din partea PNL, susținut și de Alianța USR-PLUS, câștigând postul de primar.

Conflictul dintre Ciucu și Nicușor Dan

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un comunicat de presă, prin care îl critică pe Nicușor Dan pentru apropierea de Forța Dreptei. Această formațiune este condusă de Ludovic Orban. Dar susține că ”nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic” al primarului Capitalei.

Ciucu, care l-a criticat des în ultima perioadă pe Nicușor Dan, susține că nu există nici la nivelul organizației PNL București o astfel de tendință, dar și că o astfel de decizie ar fi ”prematură”. Ciucu mai spune că orice primar ”are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice”. Însă Bucureștiul nu poate rămâne fără majoritate în Consiliul General.

De ce nu vrea Ciprian Ciucu să fie primarul Capitalei?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 București, argumentează de ce nu va candida ca primar al Capitalei:

”Un alt primar a devenit Președintele României, domnul Iohannis. Da, o poziție de primar poate să te ducă către vârful puterii. 

Este vorba despre o problemă structurală și de politică. Întotdeauna primarul general este al doilea om care are legitimitate în țara asta ca număr de voturi. El va fi perceput ca o amenințare de șeful partidului care poate să fie și șeful Guvernului. Cine atacă Primăria Capitalei nu o să aibă cea mai bună relație. Trebuie să convingi șeful partidului că nu folosești acest post ca pe o trambulină spre ceva mai sus, ci vrei să te ocupi de problemele reale ale Bucureștiului, care sunt multe.”

Aici poți urmări integral emisiunea:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...